Gazete Vatan Logo

Boynumuz bükük kaldı!

Ankara’da meydana gelen bombalı terör saldırısının şehitleri son yolculuklarına uğurlandı. 8 şehidin cenaze namazının kılındığı Kocatepe Camii’nde feryatlar gözyaşlarına karıştı.

Boynumuz bükük kaldı!

Ankara’da çarşamba akşamı gerçekleşen bombalı saldırıda yaşamını yitiren 28 kişi, gözyaşları içinde toprağa verildi. Şehitler için ilk olarak GATA’da bir tören düzenlendi. Sivil memurlar Mustafa Haliloğlu, Figen Gündüz, Meryem Yılmaztürk, Güner Altınok, Fatma Berna Atmaca ve Sedat Durgun ile astsubaylar İbrahim Baran ve Ertan Akgül’ün Türk bayrağına sarılı naaşları törenin ardından Kocatepe Camii’ne getirildi.

Askerlerin omzunda

Naaşlarının önüne baş örtüsü konulan şehit olan sivil kadın askeri personel, camiye en önde askerlerin omuzlarında getirildi. Törene, şehit aileleri ve yakınları, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Mehmet Şimşek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz katıldı.

Haberin Devamı


Karşıyaka Mezarlığı’na defnedilen 50 yaşındaki sivil memur Yıldız Demirtaş’ın oğlu Mertcan, babası Gürsel Demirtaş’a tutunarak ayakta durabildi. Şehit Kıdemli Astsubay Cüneyt Sertel’in kızları da babalarının tabutu başında boynu bükük kalakaldı. (Küçük kız Ceren, Büyük kız Zeynep, eşi Serap)

Ankara’daki patlamada hayatını kaybedenlerden sivil memur 42 yaşındaki Fevziye Kayış, gözyaşları arasında memleketi Çorum’da toprağa verildi. Tabutun başından bir an bile ayrılmayan kızı İrem Kayış, “Ne olur, tabutu açın. Annemi son kez göreyim” diye ağıt yaktı.

Sen cennet bahçelerinde dolaş aşkım

Cuma namazının ardından her bir şehit için ayrı cenaze namazı kılındı. Şehitler askeri cenaze araçlarıyla uğurlanırken, şehit yakınlarından birinin kızı ’Baba, gitme. Babamı götürmeyin’ diye gözyaşı dökerek feryat ederken, yine bazı şehit yakınları, ’Aşkım cennet bahçelerinde dolaş, sen merak etme’, ’Yavrum, kuzum, aslanım, yiğidim’, ’Aşkım gözün arkada kalmasın’ ve ’Anan sana kurban olsun’, diyerek gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

Şehit Deniz Başçavuş Eren Ördek’in eşi Gülden Ördek, gözyaşları içinde cenaze arabasının peşinden koştu. Hiçbir şeyden haberi olmayan kızı Yaren de öpücük yolladı.

Duvağıyla uğurlandı

Genelkurmay Başkanlığı’nda sivil memur olarak çalışan Ayşegül Pürnek’in cenazesi, memleketi Kayseri’de toprağa verildi. Bekar olan Purnek’in tabutuna duvak örtüldü.

Babamı götürmeyin!

Kocatepe’deki cenaze töreninde küçük kızların, babalarının ardından attığı çığlıklar yürek dağladı. Şehit astsubay İbrahim Baran’ın kızı ‘Baba gitme’ diye gözyaşı döktü.