Gazete Vatan Logo

-Bordro nasıl alınır? E-Bordro MEB sorgulama işlemleri burada!

E-Bordro Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından verilen hizmetlerdendi. Ancak artık sadece E-Devlet üzerinden yapacağınız sorgulama sonucunda bordronuzu alabilirsiniz. Nasıl yapacağınızın bilgisi haberimizde.

-Bordro nasıl alınır? E-Bordro MEB sorgulama işlemleri burada!

Ülkemizde çalışan ve işlerini yapan insan sayısı oldukça fazladır. Ne kadar işsiz olan vatandaş sayısı olsa da çalışan birey sayısı bu orana göre çokluk gösterir. Vatandaşlar kendi ilgi ve yeteneklerine göre olsun, okumuş eğitim aldıkları kademelere göre olsun her biri belli bir meslek grubuna mensuptur. Her ay belli bir zamanda sisteme oturtulmuş bir şekilde de vatandaşların çalıştıkları emek verdikleri iş karşısında belli bir miktar ücret almaktadırlar. Emeklerinin karşılığı olarak aldıkları bu ücrete maaş adı verilir. Geçimlerini ve hayatlarını bu şekilde sürdürür giderler. Her vatandaş almış oldukları bu maaşlarda bazı zamanlarda bir eksiklik fark ederler. Yani her ay almış oldukları maaşlardan bazı kesintiler oluşur. Bu kesintilerin sebebini ise bilmezler. Eğer devlet bünyesi adı altında çalışıyorlarsa vatandaşların maaş bilgilerinin kayıt edildiği bir bordro sistemi vardır. Her çalışanın ne kadar maaş aldığını, almış oldukları bu maaşlar üzerinden kesilen tutarların nedenlerini ayrıntılı bir şekilde not edilmektedir. Bizler de kimi zaman bu maaşlarımızda meydana gelen kesintinin ve eksikliğin sebebini merak ederiz. Ancak bu merakımızı gidermek için bizler bordro tarafından not edilen bilgilerimizi kontrol etmek için bir çaba harcamayız. Yoğun ve koşuşturmalı iş hayatımızda bunun vakit kaybetmek istemez içimizde ki merakı söndürmek isteriz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ancak bu maaş bilgilerimizi öğrenmek biz vatandaşların en doğal hakkıdır. Bu nedenle bizler bu maaş bilgilerimiz hakkında başka şekilde öğrenmenin bir yolu olsa diye iç geçiririz. İşte bu sebeple yapılmış olan bir sistemden bizler kolay bir şekilde yararlanabiliriz. Vatandaşların interneti kullanarak öğrenebilecekleri bir belge niteliği taşıyan bu sisteme her zaman her yerde giriş yapabilirler. Dijital platformda e-Bordro adı verilen bu sisteme internet üzerinden giriş yapabilirler. Sonrasında ise vatandaşlar bu e-bordroya girip karşılarına çıkacak olan ekranda ki boşluklara kendi şahsi bilgilerle doldurmaları gerekir. Bu alanları da doğru ve dikkatli bir şekilde doldurduktan hemen sonra maaş bilgilerinizi sorgulatabilirsiniz. Tam bir yıllık maaş bilgilerinize buradan ulaşabilirsiniz. Üstelik bu işlemi yapmak sizleri vakit kaybına uğratmaz çok fazla vaktinizi almaz.

Haberin Devamı