Gazete Vatan Logo

‘Bölmek isteyenleri kahredeceğiz’

Başbakan Davutoğlu, Van’da yaptığı konuşmada darbe imalarıyla korkutulmaya çalışıldıklarını söylerken terör olaylarıyla ilgili konuştu: “Bu ülkeyi bölmek isteyenleri kahderedeceğiz”

‘Bölmek isteyenleri kahredeceğiz’

Van Merkez 500 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile Kardiyovasküler Cerrahi Hastanesi açılış törenine katılmak için Van’a giden Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Birileri Vanlı, Diyarbakırlı, Hakkarili, Şırnaklı kardeşlerimin iradesine silahla ipotek koymaya çalışıyor, terörün ülkeyi istikrarsızlaştıracağından medet umanlar, birileri de utanmadan, sıkılmadan darbe imalarında bulunuyor, bizi darbeyle korkutmaya kalkışıyor” dedi ve şöyle konuştu: “Böyle haykırın ki Vanlılar, ‘Kahrolsun PKK’ diyerek haykırın ki o terör örgütüyle iş birliği yapanlar da bu sesi duysunlar. Onları, milletin arasına fitne sokmaya çalışanları kahredeceğiz. Onları, bu ülkeyi bölmek isteyenleri kahredeceğiz.”

‘Alçakça bir propaganda’

Cizre’de yaralılara ambulans gönderilmediği iddialarına da değinen Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu alçakça bir propagandadan başka bir şey değil. Bütün yaralıları sağlığına kavuşturur, varsa bir suçu adalete teslim ederiz. Bu ziyaretlerimizin bir sebebi bölge insanımıza teşekkür etmektir. Saldırılara karşı devletin yanında oldular, çünkü irfan sahibi bölge insanı teröre karşı dimdik ayakta olduğunu bir kez daha gösterdi. Türkiye hedeflerine kararlılıkla ilerleyecek inşallah, o güzel günlere hep beraber ulaşacağız. Türkiye özgürlük ülkesi olacak. Allah bu millete yardım etsin, yolumuz açık olsun. İnsana hizmet bizim için ibadettir. Bu ülkede ne yazık ki karda kışta hastalar, hastaneye yetiştirilmediği için yollarda hayatını kaybediyordu. Annem de bu zorlu şartlarda hastaneye götürülmek için giderken yolda hayatını kaybederken ben 4 yaşındaydım. Bugün Türkiye’de yaşanan gelişmeleri görünce duygulanmamak elden değil. Şimdi hastalar dağ köylerinden helikopterle alınıp, hastaneye getiriliyor. Gurur duyuyoruz.”

Haberin Devamı

‘Yeniden inşa edeceğiz’

Sur ve Cizre’yi yeniden inşa edeceklerini belirten Başbakan Davutoğlu, “Deprem felaketinden sonra Van’da nasıl konut inşa ettiysek, Cizre ve Sur’u yeniden inşa edeceğiz. Açıkta tek bir vatandaş bırakmayacağız. Van depreminden sonra kimse aç ve açıkta kalmadı. İşte göreceksiniz en kısa zamanda yeni Silopi, yeni Cizre ve yeni Sur, eskisi gibi daha güzel olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Sağlık çalışanlarını tehdit eden tutuklanacak’

Sağlık çalışanlarına şiddetin önüne geçmek için düzenlemeler yapılacağını belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni önlemleri şöyle anlattı: “Sağlık çalışanlarını tehdit edenler ve sağlık çalışanlarına hakaret edenler tutuklanacak. Sağlık çalışanlarımızın özlük haklarına ilişkin düzenleme yapacağız. Hekim ve diş hekimlerinin emekli aylıklarını 2.100 liradan 3.100 liraya, uzman hekimlerimizin aylıklarını 2.580 liradan 3.250 liraya çıkaracağız. Emeklilik yaşı 67’ye çıkarılacak. Sağlık çalışanlarımız tuttuğu nöbet saatine göre 90 güne kadar fiili hizmet zammından yararlanacaklar. Sağlık çalışanları 3 yıla kadar erken emeklilik hakkı elde edebilecek.”

‘Bizi darbeyle korkutmaya çalışıyorlar’

“Bildiriler, muhtıralar, parti kapatma teşebbüsleri, sokak kalkışmaları, kaset komploları, paralel çeteler ve daha nice kirli yöntemlerle milletin önüne engel koymak isteyenler başaramadılar, başaramayacaklar. Yürüyüşümüzü durduramadılar, durduramayacaklar. Bitti mi, şimdi de birileri Vanlı, Diyarbakırlı, Hakkarili, Şırnaklı kardeşlerimin iradesine silahla ipotek koymaya çalışıyor, terörün ülkeyi istikrarsızlaştıracağından medet umanlar, birileri de utanmadan, sıkılmadan darbe imalarında bulunuyor, bizi darbeyle korkutmaya kalkışıyor. 27 Mayısların, 12 Martların, 12 Eylüllerin, 28 Şubatların, 17-25 Aralıkların, 6-7 Ekimlerin devri bitti. Her türlü vesayet odağı, işte söylüyorum, Van’da söylüyorum, her türlü vesayet odağı ayaklarımızın altındadır. Başımız dik, ayaklarımızın altında vesayet odaklarıyla, paralel çetelerle, terör örgütleriyle mücadele ediyoruz.”

Haberin Devamı