Gazete Vatan Logo

‘Bizi bir gün barındırmazlar’

‘Bizi bir gün barındırmazlar’

Gazilere övünç madalyası sunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ülkenin 78 milyon vatandaşının her biri gerektiğinde şehit olmayı şeref olarak gördüğü içindir ki, bu topraklar hâlâ bizim vatanımızdır. Aksi takdirde, bizi burada bir gün barındırmazlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Sarayı’nda dün düzenlenen Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni hem hüzün hem de gülümseten anlara sahne oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan harp malulü ve gazilere, devlet övünç madalyaları verdi. Törene Başbakan Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel de katıldı. Devlet Övünç Madalyası tevcih töreni, 2010’dan bu yana ilk defa gerçekleştirilirken, tören 44 ilde eş zamanlı olarak yapıldı.
Erdoğan yaptığı konuşmada, şehitlik ve gazilik makamlarının her bakımdan yüce olduğuna işaret ederek, “Bizim kültürümüzde savaşa gidenin ardından güzel bir söz kullanılır. Denilir ki, ‘İki güzelden biri’, yani şehitlik veya gazilikten biri temenni edilir. Sizler, iki güzelden biri’ne kavuşmanın şerefine, izzetine ve ikramına nail olmuş nadide insanlarsınız” dedi.
‘Vazgeçmiş değiller’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 gün sonra 18 Mart’ta Çanakkale Deniz Zaferimizin 100’üncü yıl dönümünün kutlanacağına işaret ederek, şunları söyledi: “Bu ülkenin 78 milyon vatandaşının her biri, erkeğiyle, kadınıyla, hatta çocuğuyla, yaşlısıyla, gerektiğinde şehit olmayı şeref olarak gördüğü içindir ki, bu topraklar hâlâ bizim vatanımızdır. Aksi takdirde, bizi burada bir gün barındırmazlar. Sanmayın ki, Hakk ile batıl arasında bin 400 yıl önce başlayan mücadele bitti. Sanmayın ki, bin yıl önce bu topraklara gözlerini diken, burada üzerinde yaşayan bizleri ebediyen bu toprakların altına gömmeyi düşünenler bu amaçlarından vazgeçti. Türkiye’yi Endülüs yapmak isteyenler, Türkiye’yi Orta ve Doğu Afrika’ya çevirmek isteyenler, Türkiye’yi Doğu Avrupa ve Balkanların akıbetine uğratmak isteyenler bu niyetlerinden asla vazgeçmiş değiller.”
‘Boşa gitmedi’
“Batılılar gözünde geçmişten bu yana her Müslüman, Türk’tür, öyle tanımlanır. Bu durum aynı zamanda, tarihin milletimize yüklediği sorumluluğun da ifadesidir. Herkes zulmete, boyunduruğa razı olabilir; biz olamayız. Şehitlerimizin dökülen tek bir damla kanı dahi boşa gitmemiştir. Gazilerimizin verdiği mücadelenin tek bir anı dahi boşa gitmemiştir.”

Haberin Devamı

Ağladı, ağlattı

Haberin Devamı

Gaziantep’te 4 şehit yakını ile 8 gaziye Devlet Övünç Madalyası verildi. Törende, geçen yıl Şırnak’ta mayın patlaması sonucu şehit olan uzman çavuş Musa Sonay’ın 5 yaşındaki kızı Öykü İkra’nın gözyaşı dökmesi yürekleri burktu.