Gazete Vatan Logo

Binbaşı Nihat’ın vedası

Hamile bir Rum annenin ameliyatını yaparken, eşi ve üç çocuğu EOKA’lı Rumlar tarafından katledilen Binbaşı Nihat İlhan hayata veda etti.

Binbaşı Nihat’ın vedası

24 Aralık 1963’te Lefkoşa Kumsal bölgesindeki evlerinin banyosunda EOKA’lı Rumlar tarafından eşi ve üç çocuğu katledilen Binbaşı Nihat İlhan (92) hayata gözlerini yumdu. Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alayı Komutanlığı’nda görev yapan Dr. İlhan, bir Rum kadının doğumunu gerçekleştirmek için evinden ayrıldığında çocuklarını ve eşini son kez gördüğünün farkında değildi. Ameliyat sürerken ailesinin oturduğu Türk mahallesinin EOKA tarafından basıldığı haberine rağmen hastasını ameliyat masasında bırakmayan Dr. İlhan, evine geldiğinde korkunç tabloyla karşılaştı. Üç çocuğu ve eşi kurşun yağmuruna tutulmuştu.

Korkunç olay

Evinin banyosunda üç çocuğu ve eşinin kanlar içinde, boğazlanmış ve parçalanmış cesetleriyle karşılaşan Dr. İlhan, ailesini toprağa verdikten sonra Türkiye’ye döndü. Tümgeneral rütbesinde emekliliğe ayrılan Dr. İlhan, o günden beri sessizliğini de korudu. Ailesinin acısını yıllarca yüreğinde taşıyan Binbaşı Nihat İlhan, KKTC’ye gitmekte hep zorlandı. Ancak 2011 yılında adaya dönüp ailesinin mezarına koştu. Sonra da onların fotoğraflarının olduğu mezar taşına adeta onlarla bulaşacağı gün için dua etti. O ziyaretin ardından ise tam 5 yıl geçti. Elazığ’da yaşayan Nihat İlhan dün hayata gözlerini yumdu.

Haberin Devamı