Gazete Vatan Logo

BİMER başvuru ve sorgulama işlemleri ile online şikayet başvuruları!

BİMER (Başbakanlık İletişim Merkezi) vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için kurulan kuruluşlardan biridir. BİMER başvuru ve sorgulama işlemi ise herhangi bir sorununuzu BİMER yetkililerine iletmenize verilen addır. BİMER başvuru ve sorgulama işleminizi online sistemler üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

BİMER başvuru ve sorgulama işlemleri ile online şikayet başvuruları!

Ülkemizde her insanın kendine göre bir sorunu bir sıkıntısı vardır. Bu sıkıntılar kimi zaman bizim çözebileceğimiz durumda olurken kimi zamanda bizim çözüm yöntemlerimizin dışında olan sıkıntılardır. Gerek maddi anlamda gerekse kişisel anlamada bir çok sıkıntı ile karşılaşabilirsiniz. Bunlar gibi durumları göz önünde bulundurarak devletimiz bize BİMER (Başbakanlık İletişim Merkezi adı altında bir hizmet sunmuştur. BİMER ile iletişime geçerek devletimiz tarafından destek görebiliriz. Çözümünü sağlayamadığımız problemler için devletimizden yardım talep edebiliriz.

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

BİMER Başbakanlık Bilgi işlem dairesi tarafından modern çağımızın modern iletişim kaynağı olan internet sistemi üzerinden vatandaşlarımıza hizmet sunmaktadır. BİMER başvuru ve sorgulama işlemi BİMER resmi internet sitesi üzerinden yapılabilmekteydi. Ancak devletimizin geliştirmiş olduğu resmi internet sitesi daha hızlı ve daha kolay işlem yapmak adına tek bir çatı altından işlem yapma hakkını bizlere sunmaktadır. e Devlet adı verilen bu sistem devletimizin resmi internet sitesidir. Bu e Devlet resmi internet sitesi sayesinde tek bir çatı altından devletimiz bünyesinde bulunan resmi kamu kurum ve kuruluşlarının internet sitelerine erişim sağlayarak işlem yapma imkanına sahip oluruz. e Devlet sistemi sayesinde daha hızlı ve daha kolay işlem gerçekleştirebiliriz. Bu e Devlet üzerinden yapılan resmi işlemlerden biri de BİMER Başvuru ve Sorgulama işlemidir. Ancak e Devlet üzerinden resmi işlemlerinizi gerçekleştirmek için e Devlet üyeliğinizin olması gerekmektedir. e Devlet resmi bir kurum olduğu için üyelik işlemi de yine resmi bir kurum olan PTT şubeleri üzerinden gerçekleşmektedir. e Devlet üyeliği için kimlik belgenizi de yanınıza alarak size en yakın PTT şubesine giderek vezne görevlisine e Devlet üyeliği almak istediğinizi beyan etmeniz e Devlet üyeliği almanız için yeterli olacaktır. Bu beyanınızın ardından vezne görevlisi 2 TL işlem ücreti alarak size tanımlı olan bir e Devlet şifresi verecektir. Bu şifre ve T.C. kimlik numaranızı e Devlet giriş ekranında bulunan ilgili kısımlara yazmanız halinde e Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. e Devlet sistemi vatandaşlarımızın kolaylığı üzerinde tasarlandığı için daha sonraki resmi işlemleriniz için sizden kişisel kimlik bilgilerinizi talep edecektir. Bu bilgiler sayesinde daha sonra yapacak olduğunuz resmi işlemlerde sistem sizi tanıyarak daha hızlı ve daha kolay işlem imkanını sizlere sunacaktır.

Haberin Devamı

e Devlet resmi internet sistemi üzerinden yapılan resmi işlemlerden biri de BİMER Başvuru ve Sorgulama işlemidir. BİMER Başvuru ve Sorgulama işleminizi e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirmek için e Devlet ana sayfasında bulunan arama sekmesine BİMER Başvuru ve Sorgulama yazmanız halinde kısa bir süre içinde BİMER Başvuru ve sorgulama ekranına yönlendirilirsiniz.

Haberin Devamı