Gazete Vatan Logo

BİMER başvuru ve sorgulama işlemi detayları 2016!

BİMER başvuru ve sorgulama hizmetinden yararlanan vatandaşlar dile getirmek istedikleri şikayetlerini internet üzerinden ilgili kurumlara iletebiliyorlar. BİMER başvuru ve sorgulama hizmeti, ayrıca telefon ile de hizmet vermektedir. BİMER şikayet başvuru ve sorgulama işlemlerine ait tüm bilgileri haberimizde bulabileceksiniz.

BİMER başvuru ve sorgulama işlemi detayları 2016!

Son on yıldır teknoloji gelişimi oldukça fazla ilerlemiştir. Teknolojinin gelişmesi ile bizler her alanda hayatlarımızı daha kolay bir hale getirmekteyiz. Çünkü teknolojinin gelişmesi ile internet erişimi daha fazla olmuştur ve de internet kullanımı daha da artış göstermiştir. Bizler bu teknolojiyi kullanarak daha kolay bir şekilde işlerimizi halledebilmekteyiz. İnternet kullanımı artarak günümüzde daha yaygın bir hale gelmiştir. Bizler internet kullanarak banka işlerimizi iş başvurularımızı ve daha bir çok işlemlerimizi oturduğumuz yerden sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebiliriz. Son zamanlarda internet aktif bir şekilde kullanılarak online işlemler yapmaktayız. Bizler online işlemler sayesinde iyi bir hizmet almaktayız. Online işlemler oldukça kullanışlı ve de pratik işlemlerdir.

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bizler kurumlara gitmeden sadece dakikalar içerisinde evimizde iş yerimizde ya da oturduğumuz bir kafede internet aracılığı ile dijital platform üzerinden online işlemler yapabilmekteyiz. Online işlemler oldukça basit işlemlerdir. Ve de artık devlet tarafından her alanda vatandaşlara hizmet verilmektedir. Sizlere bu yazımızda BİMER başvuru ve sorgulama işlemleri internet üzerinden online bir şekilde nasıl yapılır detaylı bir şekilde anlatacağız. İlk olarak BİMER'i açıklayalım. BİMER Başbakanlık tarafından sunulmakta olan vatandaşların Başbakanlık’a iletmek istedikleri şikayet istek ve de öneri bildirimidir. BİMER başvuru ve sorgulama hizmeti sayesinde vatandaşlar tarafından her türlü konuda istek şikayet ve önerilerini Başbakanlık’a sunmakta olan bir sistemdir. BİMER'in açılımı Başbakanlık İletişim Merkezi’dir. BİMER uygulaması sayesinde günümüzde bilişim ile iletişim hizmetlerini bir arada kullanarak Başbakanlık ve de vatandaşlar arasında bir iletişim köprüsü görevini üstlenen bir uygulamadır. Başbakanlık tarafından vatandaşlara sunulmakta olan bu hizmet sayesinde vatandaşlar daha kolay ve pratik bir şekilde elektronik ortamda kullanım sağlamış oluyor ve de bu sistem ile uygulama çok yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Vatandaşların daha kolay ve daha pratik bir şekilde hizmet almayı sağlayan başbakanlık tarafından sunulmakta olan elektronik ortamdaki uygulama ile vatandaşlar mobil olarak da hizmet alabilmektedirler. Vatandaşlar akıllı cep telefonlarından BİMER sorgulama uygulamasını çok kolay bir şekilde indirerek uygulamayı daha rahat bir şekilde kullanabilme imkanı sağlarlar. Ya da vatandaşlar BİMER ALO 150 hattını arayarak da BİMER hattını kullanarak istek şikayet ve de önerilerini başbakanlığa iletebilme imkanı sağlamaktadırlar. BİMER başvuru ve sorgulama işlemlerini yapmak isteyen bir vatandaş BİMER sayfasında bulunmakta olan formu açarak formda bulunmakta olan soruları doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurması gerekir. Bu form üzerinde yer almakta olan sorulardan herhangi birine cevap vermezseniz işleminiz onaylanmaz. Vatandaşlar bütün BİMER başvuru ve sorgulama işlemlerini gerçekleştireceği BİMER başvurularının sonuçlarını ülkemizde bulunmakta olan bilgi edinme kanunu içerisinde en geç 15 iş günü içerisinde tamamlanmaktadır. Online bir şekilde BİMER başvuru ve sorgulama işlemi oldukça basit ve pratik bir işlemdir.

Haberin Devamı