Gazete Vatan Logo

BİMER başvuru ve başvuru sonucu sorgulama işlemleri!

BİMER başvuru ve başvuru sonucu sorgulama, bu hizmet için oluşturulmuş olan resmi internet sitesi üzerinden kolayca yapılabiliyor. BİMER başvuru ve sorgulama işlemlerine dair ayrıntılı bilgileri sizin için haberimizde paylaşmış bulunmaktayız. BİMER başvuru ve sorgulama işlemlerinin detayları için haberimizi inceleyiniz.

BİMER başvuru ve başvuru sonucu sorgulama işlemleri!

Günümüzün teknolojisi ile neredeyse her şeyi yapabilmek mümkün bir hale gelmiş durumdadır. Teknoloji ile birlikte hayatımıza giren birçok şey bulunmaktadır. Bu teknoloji ile hayatımıza giren şeyleri saymakla bitiremeyiz. İnsan hayatının daha kolay bir şekil almasına yarayan bu aletlerden birkaç tanesi şunlardır; iş makineleri, beyaz eşyalar, mutfak robotları, bilgisayarlar, tabletler, cep telefonları, televizyon ve daha bunlar gibi birçok alet insan hayatını oldukça kolay bir hale getirmiştir. Kullanılan iş makineleri sayesinde insan üzerindeki yük azalmış durumdadır. Bu da hem vakit hem de insan sağlığı açısından oldukça önemli kazançlar sağlamıştır. Günümüzde teknoloji üzerinden yürütülebilen birçok uygulama ve sistem bulunmaktadır. Uluslar arası veya sadece bizim ülkemiz içerisinde bir genelleme yapmadan konuşacak olursak bu uygulamalar insanların günlük hayatlarında oldukça kullanışlı uygulamalardır.

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

Teknoloji ile birlikte hayatımıza giren internet sayesinde birçok şeyi yapabilmemiz mümkündür. Her alanda yapılabilen alışveriş, resmi kurumlara ait uygulamalar, eğitim öğretim programları, sosyal medya, internet gazeteleri, internet bankacılığı ve devlet dairesi işlemleri internet üzerinden yapılabilmektedir. İnternet üzerinden yapılan bu işlemler sayesinde insanlar herhangi bir yere gitmeden de işlemlerini yapabilmeye başladılar. Ve daha kısa sürede yapılan bu internet işlemleri; kurum ve kuruluşlarda oluşan yoğunluğu da ortadan kaldırmış durumdadır. İnternet üzerinde oluşturulmuş resmi bir uygulamadan sizler için bu yazımızda detaylı olarak bahsetmiş bulunmaktayız. Bu resmi uygulamanın ismi Bimer’dir. Bimer; açılımı ile Başbakanlık İletişim Merkezi, günümüzde herhangi bir konuda şikayet, görüş ve isteği olan vatandaşların bu isteklerini belirtebileceği bir platform görevi görmektedir.

Bimer sistemi bahsetmiş olduğumuz üzere vatandaşların isteklerine göre uygulamaya geçmiş olan bir sistemdir. Bu sistem üzerinden istediğiniz konu hakkında istek, ihbar ve şikayette bulunabilirsiniz. Ancak bu sisteme şikayet, istek veya ihbar yapabilmek için başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvuru yapmak ise oldukça kolay bir işlemdir. Yapmanız gereken tek şey bilgisayarınızdan veya internet bağlantılı herhangi bir cihazdan Bimer resmi sitesine gitmektir. Bimer resmi sitesine girdikten sonra başvurunuza başlayabilmek için ana sayfa üzerinde sağ üst köşede bulunan “Başvuru Yap” seçeneğine tıklayınız. Başvuru yap seçeneğine tıkladığınız zaman karşınıza çıkacak olan sayfada sizden e-posta adresinizi yazmanız istenecektir. İlgili alana kendinize ait e-posta adresinizi yazdığınız zaman posta adresinize bir mesaj gelecektir. E-posta adresinize gelecek olan bu mesajı açarak, mesajda bulunan bağlantı adresine tıklamanız gerekmektedir. Bu bağlantı adresi sizi başvuru formuna yönlendirecektir. Başvuru formunda sizden istenen bilgileri ilgili yerlere doğru ve eksiksiz bir şekilde yazmanız gerekmektedir. Sonrasında “Başvuru Yap” seçeneğine tıklayarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Cep telefonunuz veya ev telefonunuz ile de başvuru yapabilmeniz de mümkündür. Telefonunuz ile “150” numarasını arayarak bulunduğunuz ildeki yetkili Bimer temsilcine bağlanmanız gerekmektedir. Ulaşmış olduğunuz Bimer yetkilisi sizin için başvurunuzu vermiş olduğunuz bilgiler doğrultusunda sisteme girmekle görevlendirilmiştir. Bimer yetkilisinin size sormuş olduğu soruları doğru ve eksiksiz bir şekilde yetkiliye söylemiş olduğunuzdan emin olunuz. Bimer yetkilisi başvurunuzu tamamladığında sisteme şikayet veya görüşünüz eklenmiş olacaktır. Başvurunuzun takibini de yapabilmeniz mümkündür. Yazımızın devamından nasıl yapılacağını öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Bimer Başvuru Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Bimer üzerinde yapmış olduğunuz bir sorgulama işleminin ne durumda olduğunu görebilmenizi sağlayan bu uygulama üzerinden oldukça kolay bir şekilde yaptığınız başvuruyu görüntüleyebilirsiniz. Başvuru sorgulama işlemi için ilk olarak yapmanız gereken şey Bimer ana sayfasına gitmektir. Ana sayfanın sağ üst köşesinde bulunan “Başvuru Sorgula” seçeneğine tıkladıktan sonra açılacak olan sayfadan başvuru sorgulama işlemine başlayabilirsiniz. Başvurunuzu kimlik bilgileriniz ile yaptıysanız kimlik bilgileriniz ile giriş yapmanız gerekmektedir. Kimlik bilgilerinizi kullanarak yapmadıysanız; bulunan diğer seçeneği seçerek girişinizi yapıp sorgulamanızı tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı