Gazete Vatan Logo

Bilim Kurulu toplantısı ne zaman? Koronavirüs Bilim Kurulu saat kaçta toplanacak?

Koronavirüs Bilim Kurulu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle toplanacak. Toplantının ardından Bakan Koca'nın açıklama yapması bekleniyor. Peki, Bilim Kurulu toplantısı ne zaman? Koronavirüs Bilim Kurulu saat kaçta toplanacak? İşte detaylar...

Bilim Kurulu toplantısı ne zaman? Koronavirüs Bilim Kurulu saat kaçta toplanacak?

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplanıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında gerçekleştirilecek Bilim Kurulu toplantısı video konferans yöntemiyle gerçekleştirilecek. Peki, Peki, Bilim Kurulu toplantısı ne zaman? Koronavirüs Bilim Kurulu saat kaçta toplanacak? İşte detaylar...

BİLİM KURULU TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu bugün saat 17:30'da toplanıyor. Toplantının ardından Bakan Koca'nın yazılı açıklama yapması bekleniyor. Toplantıda salgında gelinen son nokta ve aşılama ile ilgili son durumun değerlendirilmesi bekleniyor.

KORONAVİRÜSTE SON DURUM NE?

Sağlık Bakanlığı, Günlük Koronavirüs Tablosu'nu "covid19.saglik.gov.tr" adresinden paylaştı. Buna göre, son 24 saatte 359 bin 560 Kovid-19 testi yapıldı, 28 bin 662 kişinin testi pozitif çıktı, 196 kişi yaşamını yitirdi, iyileşenlerin sayısı ise 28 bin 859 oldu.

18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 79,49, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 89,73 olarak kayıtlara geçti.

Haberin Devamı

Türkiye'de bugüne kadar uygulanan aşı miktarı 117 milyon 723 bin 821 doza yükseldi.

18 yaş üstünde en az iki doz aşı yaptıranların oranının en yüksek olduğu 10 il Ordu, Amasya, Muğla, Osmaniye, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Edirne oldu.

En az iki doz aşı uygulananların oranının en düşük olduğu iller ise Şanlıurfa, Batman, Diyarbakır, Siirt, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Bayburt olarak sıralandı.