Gazete Vatan Logo

Beş ocak daha söndü!

Hakkari ve Mardin’de PKK saldırılarında beş polis daha şehit oldu. Geriye yarım kalan hayaller, ağıt yakan aileler kaldı

Beş ocak daha söndü!

Tayini çıktı, gitmedi

Komiser yardımcısı 40 yaşındaki Oktay İzgi’nin şehit olduğu haberi, Kayseri’deki yakınlarını yasa boğdu. Erzurumlu olan İzgi’nin 3 ve 5 yaşlarında 2 oğlu vardı. Göreve polis memuru olarak başlayan İzgi’nin, kurum içi sınavlarda başarılı olarak komiser yardımcılığına terfi ettiği, bu yıl da Eskişehir’e tayini çıktığı ancak memur olan eşini bırakmamak için gitmediği öğrenildi. 5 yaşındaki oğlunun, dün amcası tarafından Kurban Bayramı için Mardin’e babasının yanına götürüldüğü belirtildi.

‘Gel dedim dinlemedi’

Şehit polis memuru 23 yaşındaki Çağdaş Arslan’ın Zonguldak’taki baba evinde hüzün hakimdi. Oğlunun 3 yıldır polis memuru olarak görev yaptığını ifade eden anne Sibel Arslan, “Ramazan Bayramı’nda yanımıza gelmişti. ‘İzinler kapatıldı’ diyerek görev yerine gitmişti. Yollamak istememiştim. Bize bir şey anlatmıyordu. Konuştuğumuzda ‘memlekette ne var’ diye soruyordu. Polis meslek yüksekokuluna yedeklerden girerek mesleğe başlamıştı. Ben sana ‘gel’ dedim. Beni niye dinlemedin. Sana nasıl kıydılar” diye ağladı.

Haberin Devamı

‘Polisliği seviyorum baba’

Saldırıda şehit olan 3 polisten 29 yaşındaki Sezgin Uludağ üç yıllık polisti. 7 ay önce izin alıp annesinin pankreas hastalığının tedavisiyle ilgilenip bir ay önce tekrar görevine dönmüştü. Isparta’da yaşayan annesi Selver ve babası Mehmet Uludağ’a acı haberi alınca yıkıldı. Baba Uludağ, “Bana ’Sen arama beni hiç bir zaman, ben sizi ararım’ dedi. Önceki gün akşam rüyamda gördüm. Üç çocuğumun en küçüğüydü. Bu oğlumu okutmuştuk. Dükkana sokmadım ve okuttum. Arkadaşları hepsi polis olunca ’Ben polisliği seviyorum baba’ dedi. Okulları birincilikle bitirirdi” dedi.

Kendi isteğiyle gitti

Hakkari’de mayın patlatılması sonucu şehit düşen polis memuru 24 yaşındaki Serkan Çölkesen’in Antalya’da gözyaşlarıyla toprağa verildi. Çölkesen’in 2 ay önce kendi isteğiyle Hakkari’ye gittiği belirtildi.

Acı haber böyle mi verilir

Hakkari’de şehit düşen 29 yaşındaki polis memuru Mehmet Tuhal’ın Hatay’ın Hassa ilçesindeki anne ve babasına acı haberi Hassa Kaymakamı Mustafa Pala ve beraberindeki heyet verdi. Oğlunun ölümünden haberi olmayan 65 yaşındaki anne Feride Tuhal acı haberi kameralar önünde Kaymakam Pala’dan aldı. Baba Mehmet ve anne Tuhal gözyaşlarına boğuldu. Aileye haberin veriliş şekli tartışma yarattı. Ancak kaymakamlık o anların fotoğraflarını resmi sitesinde yayımladı ve özetle şöyle denildi: “Kaymakamımız Sayın Mustafa Pala şahadet haberini vermekte zorlandı. Yutkunarak verdiği şahadet haberini duyan şehidimizin annesi adeta şok geçirdi. Kaymakamımız Pala da, “Ne mutlu evladımız şehit oldu. Peygamberimize komşu olacak”

Haberin Devamı