Gazete Vatan Logo

Berat Albayrak kimdir?

AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, yeni Bakanlar Kurulu listesinin onaylanmasının ardından Ömer Çelik'in kim olduğu merak edilmeye başlandı? 64. Kabinede Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yapan Berat Albayrak yeni kabinede de aynı görevi sürdürecek. Peki Berat Albayrak Kimdir? İşte ayrıntılar..

Berat Albayrak kimdir?

AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, yeni Bakanlar Kurulu listesini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sundu. Erdoğan kabineyi onayladı. Kabinenin onaylanmasının ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı görevine devam etti. Peki Berat Albayrak kimdir? İşte merak edilen soruların yanıtları ve Berat Albayrak'ın bilgileri...

BERAT ALBAYRAK KİMDİR?

AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, yeni Bakanlar Kurulu listesini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sundu. Erdoğan kabineyi onayladı. Kabinenin onaylanmasının ardından bir önceki kabinede Milli Savunma Bakanı olarak görev yapan İsmet Yılmaz yeni kabinde Milli Eğitim Bakanı olarak yerini aldı. İsmet Yılmaz kimdir? İsmet Yılmaz hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde...
AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, yeni Bakanlar Kurulu listesinin onaylanmasının ardından Ömer Çelik'in kim olduğu merak edilmeye başlandı? 64. Kabinede Kültür ve Turizm bakanı olarak görev yapan Ömer Çelik yeni kabinede Avrupa Birliği Bakanı olarak görev yapacak Peki Ömer Çelik Kimdir? İşte detaylar..
Berat Albayrak, (d. 1 Ocak 1978, İstanbul), Türk iş adamı, köşe yazarı, akademisyen[kaynak belirtilmeli] ve siyasetçi. 2015 yılında 25. ve 26. dönemlerinde milletvekili seçilmiştir. 12 Eylül 2015 tarihinde yapılan AK Parti 5. Olağan Genel Kurulunda MKYK üyesi seçilmiştir. 64. Türkiye Hükûmeti'nde Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı oldu.
Gençlik yılları
Yükseköğretimini İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nde tamamlayan Albayrak, New York'ta Pace Üniversitesi'nde finans üzerine MBA (Master of Business Administration; İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı) yapmıştır.
Kariyeri
Çalık Holding
1996 yılında meslek hayatına başlayan Albayrak, 1999 yılında profesyonel olarak iş hayatına başlamış ve Çalık Grubu'nun yurtiçi ve yurtdışı şirketlerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2002 yılında çalıştığı Çalık Holding'in ABD ofisinde Finans Direktörlüğü ile görevlendirildi. Bu esnada New York Pace University, Lubin School of Business'te İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı yaptı. 2006 yılında ABD'den Türkiye'ye dönen Albayrak, holdingin Mali İşler Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. 2007 yılında Çalık Holding'e Genel Müdür olarak atanmıştır. Albayrak, aynı zamanda grupiçi firmalarda da Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Finans ve Bankacılık bilim dalında doktorasını, yenilenebilir enerji kaynaklarının finansmanı üzerine tez hazırlayarak tamamladı. 2013 yılının sonunda özel sektörden ayrılarak Sabah Gazetesi’nde köşe yazarı olarak görev alan Albayrak[3], Marmara Üniversitesinde de Bankacılık ve Finansman alanında ders vermekte, birçok sivil toplum kuruluşunda çeşitli görevler üstlenmektedir.
Siyaset
7 Haziran 2015 seçimlerinde AK Parti'den milletvekili olarak meclise girdi. 24 Kasım'da Ahmet Davutoğlu başbakanlığındaki 64. Hükümet'in Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bakan olarak tayin edildi.
Özel yaşamı
Türkiye Cumhuriyeti 12.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı olan Berat Albayrak, üç çocuk babasıdır. Abisi olan Serhat Albayrak ise Turkuvaz Medya Grubu’nun CEO'luğu görevini yürütmektedir.

Haberin Devamı