Gazete Vatan Logo

‘Beni öldürende yoktur din iman!’

Batman’da kalleşlerin kurşunlarıyla can veren bir yıllık öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın cenazesi gözyaşları içinde memleketine uğurlandı. Genç öğretmenin söylediği sosyal medyada paylaşılan türkü yürek dağladı

‘Beni öldürende yoktur din iman!’

Terörün son kurbanı 22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın oldu. 2016 yılında mezun olan Yalçın, ilk görev yeri olan Batman’a 7 ay önce gitti. Bir yanda terör korkusu olan Aybüke öğretmen, diğer yandan oradaki çocuklara yeni fırsatlar sunmak, müziği sevdirmek için tereddüt etmeden göreve başladı. Güler yüzü ve enerjisiyle öğrencilerin gönlünü kısa sürede kazanan genç öğretmen, okulun son gününde karneleri dağıttı. Uzun bir ara için arkadaşlarıyla son kez sohbet etmek isteyen Aybüke ‘oruçluyum ama uzun süre görüşemeyeceğiz’ diyerek teröristlerin hedefi olacağını bilmeden kafeye gitmek üzere araca bindi.

Meslektaşları yıkıldı

Ama Kozluk Belediye Başkanı Ak Partili Veysi Işık’ı hedef alan teröristler, genç öğretmenin son olacaktı. Teröristlerin kurşunları isabet eden Aybüke öğretmen, daha ilk eğitim öğretim yılının sonunda oldu. Yalçın’ın cenazesi, Batman Öğretmenevi bahçesinde düzenlenen gözyaşlarının sel olduğu törenin ardından memleketi Çorum’un Osmancık ilçesine uğurlandı. Cenazede meslektaşları ve olay anında yanında olan arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Yalçın’ın söylediği bir türkü de yürekleri parçaladı. Genç öğretmenin seslendirdiği, Mağusa Limanı adlı türkü, içerisinde geçen “Beni öldürende yoktur din iman” sözleriyle sosyal medyada paylaşıldı. Videoyu izleyenler, terör örgütüne lanet yağdırdı.

Haberin Devamı

Kalleşler böyle vurmuş!

Batman’da gasp ettikleri bir taksiye bomba yükleyen teröristler, Kozluk Belediye Başkanı’nın otomobiline ateş açtı, kaçarken de saldırganlardan biri inip gitti, diğeri ise jandarma noktasında aracı infilak ettirdi. Teröristlerin kurşunlarına hedef olan başka bir araçtaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın yaşamını yitirdi. Jandarma kontrol noktasındaki patlamada ise bir asker şehit oldu. Teröristlerin aracı tarama görüntüleri güvenlik kameralarına böyle yansıdı.

Taksiciyi bağlamışlar

Saldırıda kullanılan taksinin sahibi Mehmet Fidan elleri bağlı halde Ağaçlık Mahallesi yakınlarında bulundu. Fidan ifadesinde aldığı bir müşteriyi götürürken silahlı bir kişinin yolda araca bindiğini, bu kişilerin ellerini bağlayıp kendisini araziye terk ettikten sonra üçüncü bir kişiyi de alıp gittiklerini anlattı.

Haberin Devamı

ŞEHİT OLMADAN DAKİKALAR ÖNCE...

Genç öğretmen Şenay Aybüke Yalçın, meslektaşları ve yakın arkadaşları Duygu Afşar ve Tuğçe Topaloğlu ile selfie çekmiş ve sosyal medyada paylaşmıştı. Yüzleri gülücük saçan yaşam enerjisi dolu üç arkadaş da bu fotoğrafların son kareleri olduğunun farkında değildi...

Adı okulunda yaşayacak

Şehit öğretmen Yalçın’ın adı, okulundaki müzik atölyesine verilecek. Kozluk Çok Programlı Lisesi Müdürü Mahmut Işık, “Müzik atölyemizi genişleten ve kendi imkanlarıyla müzik aletleri kazandıran Şenay hocanın eğitim yuvamıza emeği çok büyük. Her maaş aldığında atölyeye mutlaka bir enstrüman, bir cihaz alıyordu. İlk etapta adını müzik atölyesine vereceğiz” dedi.

Aybüke’nin bize son sözü ‘korkmayın’ oldu!

Yaşanılanları olay anında Aybüke’nin yanında olan ve son nefesini kollarında verdiği arkadaşı Zonguldak Çaycumalı İngilizce öğretmeni Duygu Afşar anlattı: “Tatilde görüşemeyeceğiz diye son kez bir kafede oturmaya gidecektik. Oruçluydu ama bizi kırmamak için gelmeyi kabul etti. Yola çıkmadan önce de okulda selfie çekip paylaştık. Bu fotoğrafın birlikte en son fotoğrafımız olduğunu bilmeden... Sonra otomobile bindik. Ben, Aybüke ve Tuğçe arkaya oturduk. Aybüke tam ortamıza oturdu.”

Haberin Devamı

‘Bir ahh sesi geldi’

“Sonra yola çıktı ve hastane yoluna geldiğimizde kabus başladı. Önce kurşun sesleri kulaklarımızı çınlattı. Ses hiç bitmeyecek sandım panikledim ve korktum. Benim bu halimi gören Aybüke bana sarılıp, ‘Kuzum korkma, buradan hep birlikte çıkacağız, eğ başını’ dedi ve cümlesi bitmeden bir ‘Ahh’ sesi yükseldi. O sırada kendi omzumda ıslaklık hissettim. Baktığımda kurşunun Aybüke’nin koltuk altına isabet aldığını gördüm. Sonrasını zaten hatırlamıyorum tek bildiğim Aybüke’nin kollarımda son nefesini vermesi...” Olayın bir diğer tanığı İngilizce Öğretmeni Tuğçe Topaloğlu ise, “Şimdi biz nasıl dayanalım, nasıl güçlü olalım, bu şehirde nasıl duralım? O arabadan sağ çıktığımıza bile şükredemedik. İçimizdeki acı bitmiyor” dedi.

Haberin Devamı