Gazete Vatan Logo

Bekarlar günü ne zaman? 15 Şubat bekarlar (yalnızlar) günü mü, saplar günü hangi gün?

Yalnızlar günü ne zaman, bekarlar günü hangi gün, saplar günü 15 Şubat mı? Sevgililer Günü kutlanırken bekar günü için yapılan aramalar da arttı. Bekar ve yalnız insanlar, sevgililer tarafından kutlanan 14 Şubat’a karşı ironi olarak bugünü kutluyor. Peki, Bekarlar günü ne zaman? 15 Şubat bekarlar günü mü, saplar günü hangi gün? Yalnızlar günü ne zaman? 

Bekarlar günü ne zaman? 15 Şubat bekarlar (yalnızlar) günü mü, saplar günü hangi gün?

Dünya Bekarlar Günü sevililer günü nedeniyle merak ediliyor. İlk kez 1990 yılında Sevgililer Günü karşıtı bir gün olarak ortaya atılan, bekarların kendi günlerini kutlayabilmesi çıkarılan Bekarlar Günü ne zaman, saplar günü var mı? 15 Şubat Yalnızlar Günü mü?  

DÜNYA SAPLAR GÜNÜ NE ZAMAN, 15 ŞUBAT BEKARLAR GÜNÜ HANGİ GÜN? 

Dünya Saplar gününün nasıl ortaya çıktığı konusunda Cem Yılmaz, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde ne yapacağıyla ilgili soruya, ‘Ben Sevgililer Günü’nü 13 Şubat’ta kutlayacağım. 13 Şubat Dünya Saplar Günü.' diye cevap vermişti. Bu şakayla birlikte 13 Şubat Dünya Saplar Günü olarak geçiyor. 

DÜNYA SAPLAR GÜNÜ GERÇEKTE VAR MI? 

Dünya Saplar Günü diye bir gün yok, Dünya Bekarlar Günü var oda 11 Kasım’da kutlanıyor. 

DÜNYA BEKARLAR GÜNÜ NEDİR? 

Dünya Bekarlar Günü ilk kez 1990 yılında Sevgililer Günü karşıtı bir gün olarak ortaya atılmış ve bekarların kendi günlerini kutlayabilmesi için çıkarılmıştı. Bekarlar Gününün 11/11 olarak belirlenmesinin ise Tarih de dört yalnız 1'den oluşan tarih olması nedeniyle Dünya Bekarlar Günü 11 Kasım tarihinde kutlanıyor. 

Haberin Devamı

Çin'de 1990'lı yıllarda üniversite öğrencileri tarafından Sevgililer Günü'ne alternatif olarak başlayan 11 Kasım Bekarlar Günü, 2009 yılından bu yana alışveriş festivaline dönüşmüş durumda. Bekarların kendilerine hediye aldığı festivalin ilk yılında Alibaba'dan 8 milyon dolarlık online alışveriş yapılmıştı.