Gazete Vatan Logo

‘Behçet’i planlı öldürdüler’

Behçet Oktay’ın eşi, “Planlı öldürüldü. Kasasından İbrahim Şahin’in dosyası alınmış” dedi

“Mezarı açılsın” talebi tutanaklara geçmedi. Sanık Kesici “Behçet Oktay’ı babam gibi severdim” diye ifade verdi.

Başından vurulmuş olarak bulunan Özel Harekât Daire Başkanı Behçet Oktay’ın ölümü ile ilgili görülen davada eşi, Oktay’ın planlı öldürüldüğünü söyleyerek öldürüldükten sonra, odasındaki kasadan İbrahim Şahin’e ait dosyanın alındığını iddia etti. Oktay’ın başından çıkan mermi çekirdeğinin hala bulunamadığını belirten Şengül Oktay, eşinin mezarının açılarak kemiklerinin incelenmesini talep etti. Ancak talebi tutanaklara geçmedi. Ankara Dikmen’de 25 Şubat 2009’da saat 01.30 sıralarında vurulmuş olarak bulunan, dosyası “İntihar etti” denilerek kapatıldıktan 2 yıl sonra 26 Ocak 2011’de yeniden açılan Özel Harekât Daire Başkanı Behçet Oktay’ın şüpheli ölümü ile ilgili açılan dava, 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Davaya, olayın tek görgü tanığı olan ve 5 kez ifadesi alındıktan sonra süpheli olan, Oktay’ın kız arkadaşının kardeşi sanık Halil Kesici ve Oktay’ın eşi Şengül Oktay, oğlu Mehmet Oktay ve kardeşleri ile avukatları katıldı.

‘Onun için canımı veririm’

Sanık Kesici, Oktay’ın kız kardeşiyle 10 yıldır ilişkisi olduğunu ve olay gecesi Dikmen’deki evlerine sarhoş geldiğini belirterek, “İçeri girip kahve içmesini istedim. Ama o içmedi. Anneme ‘Ben seni çok üzdüm. Hakkını helal et’ dedikten sonra dışarı çıktı ve arabasına bindi. Sonra ben patinaj sesleri duyunca dışarı çıktım. Behçet Oktay’ın arabası kara saplanmıştı, çıkarmaya çalışıyordu. Ona yardım etmek için arabayı ittim. Araba çıkmayınca kürek aldım ve arabayı temizlemeye başladım. O sırada Behçet Oktay, silahı olmadığını fark etti ve silahı aramaya başladık. Ben arabanın öbür tarafındayken silah sesi geldi. Baktığımda, arabanın 4-5 metre ilerisinde kanlar içinde, yüzüstü yerde gördüm. Ben onu vuracak kadar şerefsiz miyim? O bizim babamız gibiydi. Onun için canımı veririm” dedi.

Emniyette başka ifade

Sanığın bu ifadelerine karşılık Mahkeme Başkanı Bahattin Özbaş, emniyette verdiği ifadesinde, Oktay’ın silahı başına götürerek sıktığını hatta silahın markasını bile söylediğini belirterek, ifadesindeki çelişkiyi sordu. Kesici, “Hangi ifademi isterseniz onu kullanın. Ben söylemişim. O ifadem de doğrudur” dedi.

‘İbrahim Şahin’in dosyası kayıp’

Eşinin 13 yıldır Nergiz Kesici ile ilişkisinin olduğunu, vazgeçirmek için çok uğraştığını belirten Şengül Oktay, eşinin olay günü katıldığı yemeği anlatarak, “Eski milletvekili Mücahit Pehlivan, doktor Utku Tan, doktor Haluk Ali Bazoğlu, işadamı Ali Şahsuvaroğlu, emekli Emniyet Müdürü Mehmet Yasak, Kemal Muratoğlu ve Metin Öztürk ile yemek yedi. Eşimin ölümü o gece düzenlenen yemekten itibaren tezgahtır. Benim eşimi bu kadın kokaine alıştırdı. Beni telefonla arayıp ‘bir gün Oktay’ı zengin edeceğim, bana teşekkür edeceksin’ dedi. Beni arayıp tehditler ediyorlardı. Olay gecesi dairesindeki kasası açılmış ve İbrahim Şahin’e ait dosya alınmış” dedi.

‘Çok şey bildiği için öldürdüler’

Oktay’ın kardeşleri ve ağabeyi ise “terör konusunda birçok bilgiye sahip ağabeylerinin çok şey bildiği için öldürüldüğünü” iddia etti. Davaya katılan oğlu Mehmet ise, “Babam kesinlikle intihar etmezdi. Çok güçlü bir yapıya sahipti. Sağ elini de asla kullanmazdı. Kendi silahından çıkan kurşunla öldürülseydi kafasındaki kurşun deliği daha büyük olurdu” dedi.

Haberin Devamı