Gazete Vatan Logo

'Bazılarını akil hayvan seçin!'

Ahmet Gündoğdu'ya çok sert tepki

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail Tutoğlu, Akil İnsanlar Heyeti üyesi Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun “Çözüm sürecini hayvanlar bile anlamış ama bazı insanlar anlamıyor” şeklindeki açıklamalarına tepki göstererek, “Sayın Gündoğdu süreci hayvanlar anlamış diyor. Ne kadar iyi o zaman aralarından bazılarını akil hayvan olarak seçsinler” dedi.

Tutoğlu, yaptığı açıklamada, Memur-Sen Başkanı Gündoğdu’nun açıklamalarına tepki göstererek, sözlerini Gündoğdu’ya aynen iade ettiklerini belirtti. Tutoğlu, “AKP iktidarının en büyük yıkımlarından biri de, insanın en büyük değeri olan onurun, ‘saygı’nın ve ‘düzey’in yerlerde süründürülmesidir. ‘Akil İnsan’lar heyeti üyesi iktidar yardakçısı Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ‘30 yıldır öldürüyoruz ve ölüyoruz. Yaşatalım, terörist defolup gitsin ama artık siyaset konuşsun. Ardahan yolunda çobanla konuştum, ‘Benim ve hayvanlarımın bile yüzü gülüyor’ diyor. Çözüm sürecini hayvanlar bile anlamış ama bazı insanlar anlamıyor’ demiş! Neresinden başlasak, bilemiyoruz! ‘Terörist’ bu topraklardan gitti de ‘Aman gitme diyen mi oldu?’ sayın ‘Akil’!. Temel sorun, ‘Niçin dün değil de bugün gitmektedirler? Karşılığında ne almışlardır? Acaba yıllardır -uğruna- yaptıkları her türlü terörün, işledikleri bin bir türlü suçun karşılığını mı almışlar, amaçlarına mı ulaşmışlardır?” diye sordu.
“Bu soruyu bu topraklarda -dilimiz varmıyor ama- ‘hayvan’ olmayan herkes sormaktadır” diyen Tutoğlu, “Soru sormak, malum, yalnızca insanlara özgü bir meziyettir. Yalnızca ‘akıl’lı ‘insan!’lar terör karşısında dikkatli ve temkinli olurlar; hayaller içinde gezmezler! Bugün bir yeni padişah, önündeki seçimleri kazanıp diktatörlüğünü pekiştirsin diye, 76 milyonluk onurlu bir halkı terör canavarının karşısında kurban etmek, Türkiye gerçeğini düşününce, ilerde yıllar sürecek daha büyük bir iç savaşı körüklemek değil midir?” dedi.

“BİZ DOĞADAKİ TÜM CANLILARA SAYGILIYIZ!”

“Sayın Gündoğdu Süreci hayvanlar anlamış diyor. Ne kadar iyi o zaman aralarından bazılarını akil hayvan olarak seçsinler. Sırtlan, tilki, çakal, bukalemun bu işi yapabilecek karakterde olabilir diye düşünüyorum ama hayvanlara haksızlık yapmak istemem. Biz doğadaki tüm canlılara saygılıyız!” diyen Tutoğlu, “AKP iktidarının başı, dış politikada, ekonomide, kültürde, sanatta, kamu yönetiminde, her alanda sıkıştığı, çöktüğü, çöktükçe de hırçınlaşıp, terbiye sınırlarını aştığı gibi, yardakçıları ve çömezleri de anlaşılan ondan aşağı kalmamaktadır. Türkiye’de sendikal hareket akil ve sarı sendikacılıkta bu kadar ileri gitmemişti. AKP’nin ‘ileri demokrasi’sinin bir sonucu olsa gerek” dedi.

Haberin Devamı