Gazete Vatan Logo

Başbakanlık’tan BİMER şikayet başvuru uygulaması!

BİMER başvuru ve sorgulama ekranından devlet ile iletişime geçebilmek mümkün. İnternet ortamında Başbakanlığın resmi iletişim kanalı BİMER başvuru ve sorgulama ekranından devlet hizmetlerine ilişkin istek, öneri ve şikayetler ulaştırılabiliyor. İnternette yer alan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarınca kullanılabiliyor.

Başbakanlık’tan BİMER şikayet başvuru uygulaması!

Her geçen gün hızla gelişen modern teknoloji sayesinde modern yüzyılda internet erişimi nerede olursa olunsun sağlanabiliyor ki bu durumda modern yüzyılda internet hizmetlerinin insan yaşamı içerisinde kendisine daha fazla yer edinmeye başlamasına yol açıyor. Elektronik ortam üzerinde yer alan dijital hizmetler aracılığı ile insanların işlemlerini daha hızlı ve daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olması da internet hizmetlerini daha yoğun şekilde kullanmasına yol açıyor. İnternet ortamı üzerinde yer alan bu dijital hizmetlerin insanlara sunmuş olduğu önemli işlem kolaylıklarından kamu hizmetleri alanında da kullanılabilmesi amacı ile devlet kurumları tarafından da dijital hizmetler sunulmaya başlandı. Bu kamu dijital hizmetleri arasında özellikle Başbakanlık ve vatandaş arasındaki iletişimin daha modern bir düzeye ulaşmasını sağlayan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı ön plana çıkıyor.

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

Devlet ve vatandaş arasındaki iletişim her zaman aktif ve etkin bir şekilde kurulabilmesi, vatandaşın devletten her zaman daha çağdaş ve daha modern hizmetler alabilmesinin en temel şartlarından birisidir. Zaten çok geçmiş dönemlerden bu yana zamanın teknolojik imkanları çerçevesinde devlet ve vatandaş arasındaki iletişimin sağlıklı ve kaliteli standartlarda kurulabilmesi amacı ile önemli iletişim alternatifleri oluşturuluyordu. Bu doğrultuda Başbakanlık Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından geliştirilerek, modern mobil teknoloji dünyasında devlet ve vatandaş iletişimini gerekli olan kalite standartlarına ulaştıracak BİMER başvuru ve sorgulama hizmeti açıldı. Vatandaşlar son derece pratik bir şekilde internet erişimi sağlayabildiği her yerden Başbakanlık tarafından kendisine sunulan bu iletişim kanalı alternatifini kullanabiliyor ve devlet birimleri ile iletişimini daha sağlıklı bir şekilde kurabiliyor.

İnternet ortamı üzerinde hizmet veren BİMER başvuru ve sorgulama ekranı vatandaşın her türlü konuda devlet birimleri ile sanal ortam üzerinden hızlı ve kolay şekilde iletişime geçebilmesine yardımcı oluyor. Böylelikle vatandaş devlet hizmetleri veya devlet kurumlarındaki üst yöneticilerin haksız uygulamaları ile ilgili olarak şikayetleri ve yanı sıra dilek ve önerilerini de BİMER başvuru ve sorgulama ekranı aracılığı ile ilgili birimlere kolaylıkla ulaştırabilme imkanına sahip olabiliyor. Başbakanlık İletişim Merkezi ile sunulan iletişim alternatiflerinden herhangi birisi kullanılarak bu bildirimler ulaştırılabilirken, internet ortamında yer alan ekrandan daha hızlı ve daha kolay bir şekilde ulaştırılabiliyor.

Haberin Devamı

BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı üzerinden vatandaşlar hem istek, öneri ve şikayetlerini ilgili devlet birimlerine ulaştırabiliyor hem de bu bildirimlerine ilişkin uygulanan işlemlerin hangi aşamada olduğu ve sonuç durumunu takip edebilme şansına sahip olabiliyor. Bu yüzden de günümüz modern Türkiye’sinde internet erişimini bulunduğu her yerden gerçekleştirebilme şansına sahip olabilen tüm vatandaşlar tarafından internet ortamı üzerindeki BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. İnternet üzerinde hizmet vermekte olan Başbakanlığın yeni iletişim alternatifi kanalı BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı üzerinde vatandaşlar, kendisinden istenen elektronik posta ve diğer iletişim bilgileri ve kimlik bilgileri kısımlarını eksiksiz ve doğru şekilde doldurma yükümlülüğündedir. Aksi halde yapılan başvurular kabul görmemektedir.

Haberin Devamı