Gazete Vatan Logo

Başbakan: Devrim gibi değişiklik

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti grup toplantısında konuştu. Önemli açıklamalarda bulunan Başbakan, evlenme, isim değiştirme ve ölüm işlemleriyle ilgili değişiklikleri duyurdu.

Başbakan: Devrim gibi değişiklik

Başbakan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

* İsrail ile normalleşme süresine girdik. Mutabatın son şartı da dün sonuca vardı ve bugün imzalar atıldı. 3 tane şartımız vardı; özür, tazminat ve Gazze'ye yardımların İsrail'in kontrolünde ulaştırıması. Bugün imzalar atıldı. Mavi Marmara için tazminat alınması kabul edildi. Gazze'deki çile sona erecek.

* Bu cuma günü göndereceğimiz insani yardım gemisi 10 tonun üzerinde. Kaba inşaatı biten 200 yataklı Filistin- Türkiye hastanesini de bitireceğiz. TOKİ, başladığı konut projelerini hızla tamamlayacak.

* Mutabakat Filistinli kardeşlerimizin sorunlarını önemli ölçüde giderecek, yaşam kalitesini iyileştirecek. Türkiye, Filistin halkının haklı davasının geçmişte olduğu gibi gelecekte de her zaman yanında olacaktır.

RUSYA KRİZİ

* Biz baştan beri ilişkilerimizdeki talihsiz gerilimin bir an önce düzelmesi için yapıcı bir yol izledik. Dolaylı temaslar nihayet sonuç verdi.

Dostlarımızı artıracağız, düşmanlarımızı azaltacağız dedik. Buna devam edeceğiz.

İNGİLTERE'NİN AB'DEN ÇIKMA KARARI

Haberin Devamı

AB'nin de bu kararı doğru anlaması ve kucaklayıcı bir vizyon arayışında olması hayati önem taşıyor.

3 milyona yakın Suriyeliyi misafir eden Türkiye dünyada en çok mülteci barındıran ülkedir.

"FAİZLERİ TAMAMEN SİLİYORUZ"

Esnaf ve sanatkarlarımızın borçlarını gecikmiş faizini tamamen siliyoruz. Geri kalan borçlarını yeniden yapılandırıyoruz

*Çiftçilerimiz ürünlerini TMO'ya satmak isterlerse ürün bedelinin tamamını bayram öncesi alacak.

* 2016 yılı için Anadolu sert ekmeklik buğday için ton başına 910 TL alım bedeli belirlenmiştir.

* 6,5 milyon hektar büyüklüğündeli alanı tarımsal sit alanı ilan ediyoruz. Buralara çivi çakılmayacak, yarım arazisi olarak kalacak. Tarım sektörüne desteklerin 2015 yılı sonunda eriştiği meblağ 19 milyar 590 milyon TL'dir.

* İçişleri'nde devrim gibi düzenlemeler geliyor. Evlenme ölüm gibi nüfus olayları için Nüfus Müdürlüklerine gitmeye gerek kalmayacak. Acısını sevincini bir tarafa bırakıp bürokrasi ile uğraşmayacak.

* Mahkeme kararına gerek duymadan yanlış yazılımda olan adınızı, soy adınızı değiştireceksiniz. Basit bir işlemle. Evlenme yetkisiyle olacak. Buna göre Büyükşehir yasası ile muhtarlara evlendirme yetkisi veriyoruz. İl ve İlçe müftüleri de resmi nikahları kıyabilecek. Pasaport ve ehliyet işlemleri artık Nüfus Müdürlükleri'nde yapılacak.

Haberin Devamı