Gazete Vatan Logo

Başbakan: Devlet destek verecek

Başbakan Binali Yıldırım İstanbul'da konuştu. Yıldırım devlet desteği gibi güzel haberler verdi ve AP'nin kararını bir kez daha sert bir dille eleştirdi.

Başbakan: Devlet destek verecek

Başbakan Yıldırım konuşmasında önemli konulara değindi. Bunlardan biri de erkem seçim iddiaları. Yıldırım kesin bir dille erken seçim olmayacağını söyledi.

Başbakan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

AK Parti 14 yılda büyük hizmetlere imza attı. Bunların en büyükleri sağlık ve ulaşımda yapıldı. Sağlıkta vatandaşın memnuniyet oranı yüzde 70'in üzerin. Vatandaş daha iyi hizmet alsın diye çalışıyoruz.Düşünün hep filmlerde görürdük. Bir yabancının başka bir ülkede başına bir şey geldi. Uçak gelir götürürdü. Bunlar neden bizim memleketimizde yok diye hayıflanırdık. Artık Allah'a şükür hepsi bizde var.

"YATIRIM YAPANLARA DEVLET DESTEK VERECEK"

Sağlık Fuarı'nda 5 bin civarı katılımcı var. 4.sü yapılıyor. Bu kongrede benim katılımcılara söyleyeceğim en önemli iş şudur. Sağlık araç ve gereçlerine ülke olarak büyük para veriyoruz ama artık sağlıktaki dönüşümle bu işler biraz daha düzeldi. Devlet bu alanda üretim yapanlara artık destek verecek. Artık istediğiniz araç ve gereçleri Türkiye'de yapmak için önünüzde bir engel kalmadı. İlk hedefimiz sağlık ürünlerini millileştirmek olmalı. Sağlıkta yerli üretim çok önemli. her türlü girişim için altyapıyı hazırladık. Bahanemiz yok.

Haberin Devamı

AP'YE TEPKİ

2 Gün önce AP'de bir karar aldılar. Türkiye ile müzakerelerin durdurulmasına karar verdiler. Bu kararın bizim için kıymeti yok. kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar. İstedikleri kadar karar alsınlar biz milletimizin aldığı kararlar dışındaki kararları önemsemiyoruz. Türkiye'nin bölgede potansiyelini biliyoruz. Avrupalı dostlarımız söz konusu Türkiye olunca objektiflikten uzaklaşıyorlar. AP bu kararla kendini küçük düşürmekten başka hiç bir şey yapmamıştır. Milletimiz'in AB'ye olan güven duygusunu zedelemişlerdir. AP Türkiye ile mi yürüyecek yoksa terör örgütleri ile mi önce ona karar vermeli.

MÜLTECİ ANLAŞMASI

Avrupa bilsin ki Mülteci Anlaşması sonsuza kadar sürmeyecek. AB verdiği sözün arkasında durmalı. Türkiye bu mültecilere sahip çıkmazsa Avrupa'nın halini bir görün bakalım. Macaristan'a Avusturya'ya 2-3 mülteci geldi, tekmelediniz, yerlerde sürüklediniz. İnsanlığın ölmediği ülke Türkiye. AP'nin bu kararı kesinlikle dikkate almayacaktı.Türkiye'ye ayar veremeye çalışmak vicdansızlıktır.

Haberin Devamı

"ORADA DA DERSİNİZİ ALACAKSINIZ"

Seçim olacak öyle mi olacak böyle mi olacak diye yatırım yapmak isteyenlerin kafasını karıştırmak istiyorlar. 15 Temmuz'da yapamadıklarını ekonomi üzerinde yapmaya çalışıyorlar. Orada da dersinizi alaksınız.