Gazete Vatan Logo

'Barışın anahtarı kaynaşmakta'

CHP’li Kocaoğlu 190 kişilik heyetle Diyarbakır’ı ziyaret etti

'Barışın anahtarı kaynaşmakta'

BDP’li Baydemir heyeti çiçeklerle karşıladı. Kocaoğlu, “Umuyorum bu ziyaret bir sürece, barış ve kardeşliğin gelişmesine fırsat olur” dedi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başkanlığındaki 190 kişilik İzmir heyeti dün Diyarbakır’daydı. Heyeti, havaalanında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir çiçeklerle karşıladı. İzmir heyeti daha sonra Sur ilçesindeki tarihi mekanda Diyarbakır kahvaltısı yaptı. Baydemir ve Kocaoğlu, Gazi Caddesi’nde bir süre yürüyerek esnafla sohbet etti. Baydemir, Kocaoğlu’na Kehribar tespih hediye etti.



Ardından Kocaoğlu, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret etti. Kocağlu, İzmir’e atanan Toprak’a, “Valim sizi almaya geldik” dedi. Toprak, çözüm süreciyle birlikte insanların birbirlerini daha iyi anlaması ve dinlemesi için bu ziyaretlerin çok önemli olduğunu söyledi. Kocaoğlu ise, şöyle konuştu:

‘Kalıcı barış’ mesajı

“Barış sürecinde yerel yönetimlerin ve kentlerinde yaşayan insanlarımızın birbirlerini tanıması, hayatı birlikte paylaşması, kalıcı barışın en önemli olmazsa olmazlarından bir tanesidir. Umuyorum bu ziyaret bir sürece, barış ve kardeşliğin gelişmesine, sevgi tomurcuklarının gelişmesine fırsat olur.”

‘Homurtuları duyduk’

Kocaoğlu başkanlığındaki heyet daha sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Tiyatro salonundaki kabulde ‘Hoş geldiniz- Hun bi xer hatin’ yazılı bir afişin altında konuşan Kocaoğlu, bazı belediye başkanlarının bu buluşmaya karşı olduğu gelmedikleri ile ilgili bir soru üzerine, “Bazı kesimlerde oluşan homurtuyu biz de duyduk. Onlara saygı duyuyoruz. İzmirliler bu bulaşmaya büyük destek vermektedir. Bir milletvekilinin bu ziyaret için beni ‘64’üncü akil insan’ olarak değerlendirmesi için de teşekkür ediyorum” dedi.

Baydemir, Çeşme adayı!

Baydemir ise, BDP’ye Çeşme adayı olma önerisi götürdüğünü ve denize sıfır bir ev istediğini ifade ederek, “Belki Çeşme başkanımız rakibi ile karşılaşmamak için gelmemiştir” diye espri yaptı.

Haberin Devamı