Gazete Vatan Logo

Bankalar açık mı, bugün bankalar kaçta kapanıyor? 26 Ocak bankalar kapalı mı, çalışıyor mu, işlem yapıyor mu?

Kar İstanbul’da resmen hayatı durma noktasına getirdi. Kar yağışı nedeniyle Vali Yerlikaya kamuda görevli memur, işçi ve diğer personelin idari izinli sayılacağını açıklamasının ardından bankaların durumu sorgulanmaya başlandı. Peki, Bankalar bugün açık mı 26 Ocak, kapalı mı? 26 Ocak bankalar tatil mi?

Bankalar açık mı, bugün bankalar kaçta kapanıyor? 26 Ocak bankalar kapalı mı, çalışıyor mu, işlem yapıyor mu?

Bugün bankalar açık mı, 26 Ocak bankalar tatil mi? İstanbul'da kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Vatandaşlar yollarda mahsur kaldı, uzun araç trafikleri oluştu. Vali Ali Yerlikaya mağduriyetin artmaması için kamuda görevli memur, işçi ve diğer personelin idari izinli sayılacağını duyurdu. Söz konusu açıklamanın ardından bankalar bugün açık mı, kapalı mı? 26 Ocak bankalar tatil mi? sorularına yanıt aranmaya başlandı.

BANKALAR BUGÜN AÇIK MI, 26 OCAK BANKALAR TATİL Mİ?

Bankaların çalışma saatlerine ilişkin resmi bir bilgi henüz yok fakat İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada kamu kurumlarında çalışanların tam gün idari izinli sayılacağını belirtti.

"Kötü hava koşulları nedeniyle; kurumlarımızca zorunlu hizmetlerin yürütülmesi ve asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında kamuda görevli memur, işçi ve diğer personel 25 Ocak 2022 Salı günü tam gün idari izinli sayılacaklardır" denildi.

Bankalar çalışma saatleri içinde açık olmaya devam edecek.

Haberin Devamı

BANKALARIN ÇALIŞMA SAATLERİ 

Çok sayıda banka olmasına rağmen bankacılık sektörün çalışma saatleri genel olarak saat 09:00'da başlar. Saat 12:30'da öğle tatiline giren bankalar 13:30'da tekrar mesaiye başlar ve akşam saat 17:00'ye kadar hizmet vermeye devam eder.