Gazete Vatan Logo

Balyoz tarifesi 1 milyon’un üzerine çıktı

Balyoz kapsamında 3 yıl 5 ay tutuklu yargılandıktan sonra beraat eden Albay Yusuf Kelleli’ye 1 milyon 55 bin TL tazminat ödenmesi kararlaştırıldı.

Balyoz tarifesi 1 milyon’un üzerine çıktı

BALYOZ Davası kapsamında 3 yıl 5 ay 15 gün tutuklu yargılandıktan sonra beraat eden Albay Yusuf Kelleli’ye 225 bin TL maddi, 830 bin TL manevi olmak üzere toplam 1 milyon 55 bin TL tazminat ödenmesi kararlaştırıldı.

‘Ağır ızdırap çekti’

Tutuklamanın meydana geliş şekli, süresi, talep sahibinin sosyal ve ekonomik durumunu da dikkate alan Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi haksız tutuklama nedeniyle, Kelleli’ye 225 bin TL maddi, 830 bin TL de manevi tazminat ödenmesine karar verdi. Kelleli’nin Avukatı Mahir Işıkay tarafından Temmuz ayında açılan tazminat davasının dilekçesinde, müvekkilinin tutuklu kaldığı dönemde kalp rahatsızlığı geçirdiğini, halen düzenli ilaç kullandığını, hürriyetinden yoksun bırakılması nedeniyle ağır elem ve ızdırap çektiğini kaydetti.

‘Alçakça iftiralar’

Müvekkilinin cami bombalamak gibi alçakça bir iftiraya maruz kalarak hakkında tutuklama kararı verildiğini dilekçesinde vurgulayan Avukat Işıkay, “Müvekkilim tutuklama kararı ile mesleki olarak ilerlemesi engellenmiş; suçun niteliği gereği müvekkilin asker kişiliği ciddi anlamda zedelenmiştir” dedi. Dilekçede, 226 bin 289 TL maddi tazminatın ve 1 milyon TL manevi tazminat talep edilmişti. Diğer örneklerle tazminat rakamı 1 milyon TL’nin üzerine çıktı.

Haberin Devamı

Korgeneral Taş’a 1 milyon 250 bin TL

6. Kolordu eski Komutanı olan emekli Korgeneral Ayhan Taş, Balyoz soruşturması kapsamında 11 Şubat 2011’de tutuklandı. Yaklaşık 3,5 yıl Silivri Cezaevi’nde yattı. Yürütülen yargılama sonucu Özel Yetkili İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 18 yıl ceza aldı. Bu arada zorunlu emekli edildi. Yeniden yargılama yapılmasına ilişkin verilen kararın ardından 19 Haziran 2014’te tahliye edildi ve beraat kararı verildi. Ankara Ağır Ceza Mahkemesi, Taş’ın 3 milyon lira manevi tazminat talebine karşılık 1 milyon 250 bin lira tazminat ödenmesine hükmetti.

Alan’a 1 milyon 363 bin lira!

Balyoz Planı davası kapsamında 3 yıl 8 ay tutuklu yargılandıktan sonra beraat eden emekli korgeneral Engin Alan’a 63 bin 650 lira maddi, 1 milyon 300 bin lirası manevi tazminat ödenmesi kararlaştırıldı. Karar duruşmasında Alan’ın sahte delillerle gözaltına alındığını, deliller ve bilir kişi raporlarıyla da mağduriyetinin ispat edildiği belirtildi.

Haberin Devamı