Gazete Vatan Logo

Balyoz soruşturmasında önemli gelişme

Gözaltındaki 12 subaydan 7'si tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedildi

Balyoz darbe planı kapsamında gözaltına alınan ve bugün Beşiktaş'daki İstanbul Adliyesine getirilen şüphelilerden 7'si tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevkedildi. 6 kişi ise serbest bırakıldı.

Sabah saatlerinde İstanbul Adliyesi'ne getirilen şüphelilerin savcılık sorgusu saat 20.00'ye kadar devam etti. Savcılık sorgusu tamamlanan muvazzaf subaylardan Tümamiral Ramazan Cem Güldeniz ve Tuğamiral Aziz Çakmak ile emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk, emekli Tuğgeneral Mehmet Kaya Varol, emekli albay Ali İhsan Çuhadaroğlu ve emekli tümamiral Engin Baykal, emekli tümamiral Özer Karabulut tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevkedildi.

Bu arada emekli korgeneral Ayhan Taş, emekli Koramiral Lütfi Sancar, emekli albaylar Ümit Özcan, Metin Dikici ile ergenekon tutuklusu albay Cengiz Köylü ve ismi öğrenilemeyen bir kişi savcılık sorgusu ardından serbest bırakıldı.

EMEKLİ ORGENERAL FIRTINA İLE DOĞAN, SAĞLIK KONTROLÜ İÇİN ADLİ TIP'TA

Balyoz Darbe Planı soruşturmasıyla ilgili gözaltına alınan Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına ile darbe planını hazırladığı öne sürülen emekli Orgeneral Çetin Doğan, sağlık kontrolü için Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Şüphelilerin sağlık kontrolü devam ediyor.

Haberin Devamı