Gazete Vatan Logo

Balıklar ne yer, ne ile beslenir? Balıklar en çok neyi sever?

Balıklar bakımı kolay evlerde ve iş yerlerde sıklıkla bakılan hayvanlardan birisidir. Bakımı kolay olmasına karşın beslenmesine dikkat edilmesi gerekmektedir. Genellikle mamalar ile beslenen balıkların neler yediği ve neleri çok sevdiği mutlaka bilinmelidir.

Balıklar ne yer, ne ile beslenir? Balıklar en çok neyi sever?

Balıklar deniz ve tatlı sularda yaşarlar. Bu nedenle böcek lavraları ve küçük balıkları yiyerek yaşama tutunurlar. Bunlar ile birlikte yeşil bitkiler, salyangoz ve yosunlar da balıkların yedikleri besinlerden olmaktadır. 

Balık Ne Yer?

Balıklar genellikle balıklardan ve kurutulmuş böceklerden oluşan balık yemlerini yerler. Balık besleyen pek çok kişi başka yiyecek vermezler. Fakat balıklar tek tip yem ile yapılan beslenirler ise yeterli kadar vitamin ve minerali alamazlar.

Balıklar deniz ve tatlı sularda yaşarlar. Bu nedenle böcek lavraları ve küçük balıkları yiyerek yaşama tutunurlar. Bunlar ile birlikte yeşil bitkiler, salyangoz ve yosunlar da balıkların yedikleri besinlerden olmaktadır. 

Ne İle Beslenir?

Balıklar doğal ortamlarında sinek, böcek ve bitkileri yiyerek beslenmektedir. Bunlar ile birlikte suda yetişen solucanlar, böcek lavraları ve mercanları da yiyerek hayatta kalırlar. 

Balıkların doğal ortamlarında mevsimsel değişiklikler beslenmelerini etkilemektedir. Bahar mevsiminde bol miktarda besin bulurken üremeleri de artmaktadır. 

Haberin Devamı

Balıkların bol miktarda karbonhidrat, protein, yağ ve minerale ihtiyaçları bulunmaktadır. Bu nedenle balıkların yiyebileceği yemler iki türlüdür. Bunlardan birisi canlı yemler, diğeri ise cansız yemlerdir. Canlı yemlerde yetişkinlere ve yavru balıklara verilen yemler birbirinden farklıdır. Cansız yemler ise taze ve kuru olarak iki çeşit olmaktadır.

Balıklar En Çok Neyi Sever?

Balıklar en çok taze ve canlı besinler ile beslenmeyi severler. Bu besinler de balıkların sağlığı için çok önemlidir. Özellikle solucan, böcek lavrası ve karides gibi balıklara uygun besinlerin seçilmesi gerekir. Bunlar dışında yavru ve yetişkin balıklara verilen canlı yemler de balıkların en sevdiği besinlerden birisidir.

Balıkların Beslenmesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Beslenmede dikkat edilecek ilk nokta fazla yemin verilmemesidir. Fazla yem balıkların sağlığını olumsuz etkilemekte çoğu zaman ölüme neden olmaktadır. Bununla birlikte besinlerin taze verilmesi de çok önemlidir.

Haberin Devamı

Taze besinler balıkların daha hızlı bir şekilde büyümesine yardımcı olmaktadır. Balıkları beslerken canlıların hasta olmaması da çok önemlidir. Hasta olan balıklara verilen besinler onları daha fazla hasta eder ve ölümüne yol açabilir. 

Balık Yemi Günde Ne Kadar Verilmelidir?

Balıklara verilen yem belirli bir düzende verilmelidir. Balıkların cinslerine göre ne kadar verilmesi gerektiği de değişmektedir. Balıklar doyma duygusu olmayan hayvanlardır. Bundan dolayı aşırı beslenmeleri tehlikeli olabilir. 

Balıkların beslenmesi için günde iki veya üç kez yem atılması yeterlidir. Özellikle sabah ve akşam düzenli olarak yem verilmesi en sağlıklı olanıdır. Fakat yavru balıklarda azar azar günde üç veya dört kez verilmesi gerekir. Balıkların aşırı beslenip beslenmediğini anlamak için dışkılarına bakmak yeterli olmaktadır. Dışkı balık arkasından uzuyor ise aşırı yem verilmiş demektir.