Gazete Vatan Logo

Bal kabağı çorbası nasıl yapılır? Kabızlık için birebir bal kabağı çorbası tarifi ve yapılışı

Çorba, büyüme ve gelişme çağındaki çocukların beslenmesinde de son derece önemlidir. Beslenme uzmanları da çocuk beslenmesinde bebeklik döneminden büyüme çağına kadar çorba çeşitlerini mutlaka önermektedir. Özellikle bal kabağı çocuklar için önemli besin ve vitaminleri içeren sebzelerden biri. Her yaş grubunun tüketebileceği bal kabağı hem doyurucu hem de vitaminler açısından zengin bir seçenek. Ayrıca sindirimi düzenler ve kabızlığa da iyi gelir. Peki, Bal kabağı çorbası nasıl yapılır? İşte bal kabağı çorbası tarifi ve yapılışı…

Bal kabağı çorbası nasıl yapılır? Kabızlık için birebir bal kabağı çorbası tarifi ve yapılışı

Çorba sadece lezzeti ile değil, besin değeri açısından da önemlidir. Çorbalar, özellikle de sebze çorbaları lif, vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengin; yağ ve içerdikleri kalori miktarı da oldukça düşüktür. Son dönemlerde tüm dünyayı kuşatan sağlıklı ve alternatif beslenme şekillerinde çorba da başrolü üstleniyor.

Çocukların genellikle sağlık açısından çok faydalı olan özellikle sebzeleri sevmedikleri düşünülürse çorba, onların büyüme ve gelişme döneminde alması gereken minimum sebze ve besin ögesi ihtiyacını karşılayacak vitamin ve mineraller açısından zengin en iyi alternatiftir. Evde kaldığımız bu süreçte sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığa iyi gelir.

Biz de herkesin rahatlıkla tüketebileceği bol vitaminli bal kabağı çorbası tarifini sizin için hazırladık. Bugün ne yapsam, akşama ne yesek, bugün ne pişirsem diyorsanız işte vitamin deposu bal kabağı çorbası tarifi ve yapılışı…

BAL KABAĞI NASIL YAPILIR?

Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Malzemeler

- 500 g bal kabağı

- 1 ad kuru soğan

- 1 ad havuç

Haberin Devamı

- 1 ad orta boy patates

- 2 diş sarımsak

- 1,5 l tavuk suyu ya da su

- 250 g krema veya sütlü terbiye

- Karabiber, muskat, kimyon, tuz

- 50 ml sıvı yağ ya da tereyağı

BAL KABAĞI ÇORBASI YAPILIŞI

Küçük doğranmış kuru soğanlar ve sarımsak yağ içinde pembeleştirilir. Doğranmış kabak, patates ve havuç ilave edilir. Et suyu veya su ilave edilerek sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ocaktan alınır, süzgeçten ya da karıştırıcıdan geçirilir. Tekrar ocak üstüne konur. Baharatlar ilave edilir, kaynatılır. 1 su bardağı süt ve yumurta sarısından hazırlanmış sütlü terbiye ilave edilir. Bir taşım kaynatılır. Terbiye yapılmazsa servis sırasında kâselere konulan çorbaların üzerine bir kaşık krema gezdirilir.