Gazete Vatan Logo

Acı haber geldi: 2 asker ve 1 polis şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 22 Nisan 2022 tarihinde, teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan P.Uzm.Çvş. Furkan Gök hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğunu açıkladı. İlerleyen saatlerde MSB'den bir acı haber daha geldi. MSB, Piyade Teğmen Bekir Can Kerek şehit olduğunu duyurdu. Son dakika haberi olarak EGM, Fırat Kalkanı Bölgesinde teröristlerin saldırısında Özel Harekat Polisi Aytaç Altunörs'ün şehit olduğunu bildirdi.

Acı haber geldi: 2 asker ve 1 polis şehit oldu

Bakanlıktan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: Pençe- Kilit operasyon bölgesinde, 22 Nisan 2022 tarihinde, teröristlerle çıkan çatışmada kahraman silah arkadaşımız Piyade Uzman Çavuş Furkan Gök yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.

KAHRAMANMARAŞ'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şehit olan Piyade Uzman Çavuş Furkan Gök'ün acı haber ailesine ulaştırıldı. Şehidin Onikişubat İlçesi Hasancıklı Mahallesi'nde evine Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli ve askeri yetkililer acılı haber verildi. Haberin ardından şehidin evine ve sokağa Türk bayrakları asıldı. Şehidin babası Osman ve Döndü Gök, oğullarının şehit haberiyle gözyaşlarına boğuldu. Acı haberi duyan şehidin yakınları ve komşuları eve akın etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Pençe- Kilit operasyon bölgesinde, 22 Nisan 2022 tarihinde, teröristlerle çıkan çatışmada, kahraman silah arkadaşımız Piyade Teğmen Bekir Can Kerek şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

ŞEHİT TEĞMEN BEKİR CAN KEREK’İN ŞAHADET HABERİ AİLESİNE VERİLDİ

Şehit Piyade Teğmen Kerek’in şehadet haberi askeri yetkililer tarafından Denizli’nin Merkezefendi ilçesine bağlı Kayalar Mahallesi’nde yaşayan ailesine ulaştırıldı. Şehidin evinin bulunduğu sokak Türk bayraklarıyla donatılırken, komşuları ve yakınları acılı aileyi sakinleştirmeye çalıştı. Şehit Bekir Can Kerek’in naaşının yarın ikindi namazını müteakip Müftü Ahmet Hulusi Efendi Külliye Camisi'nde kılınacak olan cenaze namazının ardından Asri Mezarlık Şehitliği'ne defnedileceği açıklandı. Kısa bir süre önce nikah kıyan şehidin, önümüzdeki yaz aylarında düğününü yapmayı planladığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Denizlilileri yasa boğan şehit haberinin ardından Vali Ali Fuat Atik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, aileyi ziyaret ederek ve sosyal medyadan paylaşımda bulunarak acılarını paylaştı.

EGM ACI HABERİ DUYURDU

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, “Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde yer alan Mare Soran'da, PKK/PYD'nin kontrolündeki bölgeden, kontrol noktasına teröristlerce düzenlenen roketli saldırıda, Kahraman Özel Harekat Polisimiz Aytaç Altunörs şehit olmuştur. Kahraman şehidimize Allah'tan rahmet dileriz. Ailesi, teşkilatımız ve milletimizin başı sağ olsun” ifadelerine yer verildi.

BAKAN SOYLU'DAN TAZİYE MESAJI

Bakan Soylu yaptığı paylaşımda, "Fırat Kalkanı Harekat Bölgesindeki Mare Soran'da, PKK/PYD'nin kontrolündeki bölgeden atılan roket sonucu Şehit düşen Kahraman Özel Harekat Polisimiz Aytaç Altunörs'e Allah'tan rahmet, ailesi, Emniyet ve Milletimize başsağlığı diliyorum. Şehidimizin makamı âlî olsun inşallah." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı