Gazete Vatan Logo

‘Bakanlığın önüne sandalye koyarım!’

MHP’li Akşener, Bozdağ’ın kurultay kararıyla ilgili eleştirisine tepki gösterdi: “Bu beyanlar sürerse Adalet Bakanlığının önüne bir sandalye koyarım, hep beraber görürüz ne olur”

‘Bakanlığın önüne sandalye koyarım!’

MHP’de kurultay çağrısında bulunan isimlerden eski Milletvekili Meral Akşener, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın, mahkemenin olağanüstü kurultay kararı vermesiyle ilgili eleştirisine tepki gösterdi.

‘Paralel Bahçeli oluyor’

Bakan Bozdağ, “Ben mahkeme eliyle partiler ile ilgili bir takım tasarruflar yapılmasını demokrasiyle bağdaşmadığına inanıyorum” demişti. Akşener, dün CNN Türk canlı yayınında, parti genel merkezinin, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin, kurultay kararını temyiz ettiğini belirtirken, parti iç meselenin mahkeme kapılarına götürülmesinin ayrıca üzüntüsünü yaşadığını dile getirdi.

Akşener, 2 milyon oy kaybının MHP için makul karşılanamayacağını, büyük bir potansiyele sahip partinin bu durumu bir tartışma zeminine taşımasının zorunlu olduğunu aktardı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu’nun çatı adayı gösterildiği dönemde bazı çevrelerin bunun bir “paralel” projesi olduğu iddialarını ortaya attıklarını anlatan Akşener, kendisine yönelik iddialarla ilgili aynı çevrelerin iş başında bulunduğunu savundu. Akşener, “Eğer bu çevrelerin iddiaları doğru ise yani, Sayın İhsanoğlu bir paralel projesi ise ben de MHP için bir paralel projesiysem baş paralel bu durumda Sayın Bahçeli oluyor. Ama bu doğru değil” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kongre sürecinin netice itibarıyla partinin iç meselesi olduğunu ve dışarıdan yapılan açıklamaların doğru bir yaklaşım olmayacağını tekrarlayan Akşener, şöyle devam etti:

‘Mantığa davet ediyorum’

“Adalet Bakanının, MHP’nin iç işine yönelik açıklamaları Yargıtay 18. Dairesinde yer alan hakimlere bir ihsası rey ve baskıdır, bu açık. Çok ayıptır. Bir gazetede yazıldı, ‘25 bin kişiyi toplar saraya yürürüm’ diye. Böyle bir beyanım yoktur. Gazete ve televizyonların mitralyöz atışı yapan muhteremlerini kastederek ‘Eğer bu mahkeme işine el girerse bir sandalye koyarım’ demiştim. Buradan açık ve net söylüyorum, bu beyanlar sürdüğü takdirde ben Adalet Bakanlığının önüne bir sandalye koyarım, hep beraber görürüz ne olur. Sayın Bozdağ’ı bu konuda akla ve mantığa davet ediyorum.”

Haberin Devamı

‘Ortalık karıştı’

Olağanüstü kurultay talebine karşılık bazı gazetelerin Bahçeli karşısında hiçbir muhalif ismin kıymetinin olmayacağını dile getirdiklerini vurgulayan Akşener, “Sonuç itibarıyla 8 Nisan’da mahkeme kurultay kararı verdi. Mahkeme kurultay kararı verince birden ortalık karıştı. Kendimi milli güvenlik problemi gibi hissediyorum” yorumunu yaptı.