Gazete Vatan Logo

Bakan Dönmez'den 14 Mayıs açıklaması: Siber saldırılara karşı gerekli önlemleri de aldık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez 14 Mayıs seçimleri öncesi alınan önlemlerle ilgili açıklama yaptı.

Bakan Dönmez'den 14 Mayıs açıklaması: Siber saldırılara karşı gerekli önlemleri de aldık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "14 Mayıs’ta tüm seçmenlerimizin oylarını güven içerisinde kullanabilmesi için Bakanlık olarak bütün kurum ve kuruluşlarımızla ortak çalışmalar yürütüyoruz. Bu süreçlerde il ve ilçe oy toplama merkezleri, seçim kurulları, adliye binaları, seçimde kullanılacak havaalanları, parti binaları ve Yüksek Seçim Kurulu gibi kritik noktaları besleyen şebeke unsurlarında ivedilikle bakım çalışmaları yapıldı.

"JENERATÖRLERİMİZ KRİTİK NOKTALARA DAĞITILDI"

Yine kritik noktalarda bulunan genel aydınlatma tesislerinin çalışır durumları ve teçhizat kontrolleri tamamlandı. Envanterimize kayıtlı bütün jeneratörlerin durumları belirlenerek gerekli bakım ve onarım işlemleri yapıldı. Ayrıca jeneratörlerimiz kritik noktalar göz önünde bulundurularak operasyon merkezlerimize dağıtıldı.

SİBER SALDIRILAR HAKKINDA

Siber saldırılara karşı gerekli önlemleri de aldık. SCADA ve iletişim altyapısı kontrollerini yaptık. Seçim günü kritik bölgeler için Emniyet Genel Müdürlüğümüzden destek talebinde bulunduk. İletişim sistemlerinde herhangi bir olumsuzluk yaşanması ihtimaline karşılık Mobil Telsiz Sistemi ve Uydu Telefonu alternatifleri hazırlandı. Seçim günü görev alacak arıza ekip personeli sayılarını belirledik ve kriz merkezlerini oluşturduk."

Haberin Devamı