Gazete Vatan Logo

Bakan Bozdağ'dan 6 yaşındaki çocuğa istismar davası açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 6 yaşındaki bir çocuğun yıllarca cinsel istismara maruz kalmasına ilişkin konuştu. Bozdağ, "Son günlerde yaşanan hadise nedeniyle hepimizin vicdanı sızladı. Yargımızın kararını herkesin beklemesinde fayda var. Eninde sonunda hak adalet yerini bulacak" dedi.

Bakan Bozdağ'dan 6 yaşındaki çocuğa istismar davası açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Kadına Yönelik Şiddet İzleme Komitesi 2022 Yılı Toplantısı''nda konuştu. Bozdağ, "Son günlerde yaşanan hadise nedeniyle hepimizin vicdanı sızladı. Yargımızın kararını herkesin beklemesinde fayda var. Eninde sonunda hak adalet yerini bulacak" dedi.

Bakan Bozdağ'ın açıklamalarından satır başları:

"Hem kadınların hem erkeklerin hem çocukların cinsel saldırıya uğraması bizim ceza kanunumuzda suç olduğu gibi ahlakımız bakımında da kabul edilemez iğrenç suçlardan biri. Çocuklarımızın örselenmemesi için her türlü tedbiri en üst düzeyde alıp uygulamak hepimizin görevidir.

Son günlerde yaşanan hadise nedeniyle hepimizin vicdanı sızladı. Bütün vatandaşlarımız emin olsun. Hukuk işliyor, yargılama sürüyor. Bunu ortaya çıkaran yargımızdır. Yargımızın kararını herkesin beklemesinde fayda var. Eninde sonunda hak adalet yerini bulacak. Çocukları korumak yargı hassasiyetidir.

Adalet Bakanı Bozdağ, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 7 ay 15 gün hapisle cezalandırılmasını da değerlendirdi.

Haberin Devamı

Bozdağ, "Verilen ilk derece mahkeme kararıdır. Kesinleşmiş mahkeme kararı ortada yoktur. Bu karara kanun yolunda istinaf yolu açıktır. Sayın İmamoğlu hakkında verilmiş kesinleşmiş ne hapis ne de siyasi yasak vardır. Algı oluşturmak doğru değildir" dedi