Gazete Vatan Logo

‘Bak UBER geçiyor’ deyip minibüslere pet şişe attılar

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, UBER’e karşı açtığı dava öncesi İstanbul Adalet Sarayı önünde eylem yaptı.

‘Bak UBER geçiyor’ deyip minibüslere pet şişe attılar

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, UBER’e karşı açtığı dava öncesi İstanbul Adalet Sarayı önünde eylem yaptı. Esnaf odasının çağrısı üzenine Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan taksicilere, sarı şapkalar dağıtıldı.

UBER protestosu içeren dövizler taşıyan taksicilere, yoldan geçen taksi sürücüleri de araçlarını durdurup konvoy oluşturarak destek verdi. Bazı taksiciler ise UBER aracı olduğunu tahmin ettikleri bazı minibüslere pet şişe atarak tepki gösterdi. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu Amerikan şirketi UBER’e karşı hukuki bir mücadele içinde olduklarını söyledi. Türkiye’de taksi taşımacılığı faaliyetinin çalışma izni bulunanların yürüttüğünü belirten Aksu, “TUBER’in faaliyetleri, korsan taşımacılığın bir diğer görünüşüdür. Ancak ülkemize verdiği zarar dahil olmak üzere tüm sonuçları aynıdır. Bu durum sadece taksici esnafın değil ülke menfaatini gözeten tüm kesimlerin kaygısı olmalıdır” diye konuştu. Mahkeme, bilirkişi raporunun beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı

‘Sabrımızı taşırmayın yakıp yıkmak istemiyoruz’
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, “Avrupa’daki taksiciler gibi sağı solu yakıp yıkmak istemiyoruz” dedi. Aksu, “Ama şunu görmeden bu olayların halledilmesini istiyoruz. Avrupa ülkelerinde taksicilerin eylem yapıp sağı solu yakıp yıktığı gibi biz de burada böyle bir eylem yapmak istemiyoruz. Eğer meclisimiz bu konuda gerekli çalışmayı yapmazsa eğer adalet farklı bir karar verirse taksici esnafının sabrı taşar taksici esnafı ekmeği için emeği için her şeyi yapar. Namus ne kadar önemliyse ekmeğimiz de o kadar önemlidir” diye konuştu.