Gazete Vatan Logo

Bağkur Ve GSS Sorgulama İşlemleri Online Yapılmaktadır

Bağkur sigortası olan kişiler online olarak işlem yaparak Bağkur borcu sorgulayabilmektedir. Bağkur borç sorgulamanın yanı sıra GSS sorgulama işlemleri de online yapılmaktadır. Tüm detaylar haberimizde…

Bağkur Ve GSS Sorgulama İşlemleri Online Yapılmaktadır

SGK’da 4B olarak geçen Bağkur sigortası için online olarak işlem yapılabilmektedir. E devlet kapısı üzerinden kullanıma sunulan hizmetlerdahilinde tüm vatandaşlar kolay bir şekilde Bağkur ile ilgili işlemlerini yapabilirken, bu konuda en çok borç sorgulama hizmetlerinden yararlanılmaktadır. Tüm Bağkurlular tarafından Bağkur borç sorgulama yapılarak, borçlar hakkında kapsamlı bir şekilde bilgi alınabilmektedir. Bağkur borç sorgulama işlemlerinin yapılması için Bağkur’lu vatandaşların e devlet kapısına giriş yapması gerekmektedir. E devlet kapısına giriş yapan kişiler, SGK menüsü altında yer alan 4B hizmetleriniseçmeleri gerekmektedir.

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SGK HİZMET SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

4B hizmet dökümü seçimi ile birlikte borç sorgulama da yapılmış olacaktır. Bağkur borç sorgulama kapsamında yapılacak olan bu işlemler sayesinde tüm vatandaşların borç bilgilerini ve diğer Bağkur sigorta bilgilerini görmesi mümkündür. Borç sorgulama işlemlerini yapacak olan kişiler için herhangi bir kriter olmadığı gibi direk online olarak giriş yapıldıktan sonra belirtildiği gibi borç sorgulama yapılabilmektedir.

Haberin Devamı

GSS Borç Sorgulama İşlemleri

Bağkur borç sorgulama dışında online olarak SGK hizmetlerinden olan GSS için de borç sorgulama yapılabilmektedir. Türkiye’de milyonlarca vatandaşın dahil edildiği GSS için yapılacak olan GSS borç sorgulama, devlet tarafından yapılan duyurular ile birlikte vatandaşların mutlaka yapması gereken işlemlerden birisidir ve bu yönde sürekli vatandaşlara çağrılar yapılmaktadır. Bu açıdan tüm vatandaşların GSS borç sorgulama yaparak borç durumlarını takip etmesi gerekmektedir. GSS’den yararlanılan her gün için bir prim ödemesi yapılması gerekmektedir.

Bunedenle vatandaşların borç sorgulama ile birlikte GSS durumlarının yakından takip etmesi, yüksek borç çıkmasını engelleyecektir. Borcu olan kişiler ise bu konuda bazı işlemleri yapması gerekir. Bunun için ise ilk olarak gelir testine girilmesi ve bu test sonuçlarının SGK’ya ibraz edilmesi gerekmektedir. Bu sayede herhangi bir sorun yaşanmadan kolay bir şekilde GSS’den yararlanmak mümkün olacaktır.

Haberin Devamı