Gazete Vatan Logo

BAĞ-KUR Borç Ve Gün Sayısı Sorgulama

BAĞKUR sigortanız ile ilgili tüm detaylara esgm hizmet sorgulama sayfasından erişebilirsiniz. Online Bağ-kur borç sorgulama işlemlerini için detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

SGK üzerinden yapılan işlemlerde BAĞKUR için 4B kısa adı kullanılmaktadır. Bu nedenle BAĞKUR’lu olan vatandaşların yapacağı işlemlerde 4B adımlarını takip etmesi gerekmektedir. 4B gün sayısı öğrenme ve 4B hizmet dökümü almak için de yine E-SGM hizmet ekranı üzerinden 4B seçimlerinin yapılması gerekmektedir.

SGK HİZMET SORGULAMA

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA

Sigortası ile ilgili gün bilgisi almak isteyen ve ya hizmet dökümüne ulaşmak isteyen kişilerin ilk olarak E-SGM hizmet ekranına giriş yapması gerekmektedir. Yapılacakgirişinardından açılan sayfada, menü üzerinde bulunan hizmete, ardından da açılacak olan yeni menüden 4B seçeneğine tıklamanız gerekir. Bu sayede BAĞKUR hizmet dökümünüz sistem tarafından yayınlanacaktır. Yayınlanan döküm üzerinden sadece gün bilgilerinizi değil, sigortanız ile ilgili tüm detaylara ulaşabilirsiniz. Diğer sigortalardan farklı olarakkişilerin primlerini kendisinin ödediği BAĞKUR’da kişilerin borç bilgileri de görülebilmektedir. Özellikle borç takibi yapmak için dahi E-SGM üzerinden bu şekilde yardım alabilirsiniz.

Haberin Devamı

BAĞKUR çalışanların dışında, emekli olan kişilerin de E-SGM üzerinden yararlanabilmesi mümkündür. Emekli bölümünden yapacağınız 4B seçiminin ardındanBAĞKUR ile ilgili tüm bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Bu sayede de gerekli olan bilgileri alacağınız gibi işlemlerinizi de sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Yapacağınız sorgulamaların sonucunda sigortanız ile ilgili borç durumu hakkında bilgi alacağınız gibi, borçlarınızı ödeme konusunda da online olarak yardım alabiliriniz. Hazırlanan web tahsilat servislerini kullanarak borcunuzu çıkartabilir ve kredi kartınızı kullanarak internet üzerinden BAĞKUR borcunuzu ödeyebilirsiniz. Böylece kurumlara gitmeye ve sıra beklemeye de gerek kalmayacaktır.

Tüm bu bilgiler doğrultusunda BAĞKUR ile ilgili işlemleri dahi yapabileceğiniz E-SGM üzerinden tüm SGK işlemlerinizi de gerçekleştirebilirsiniz. Ücretsiz ve online olarak sunulan E-SGM, her zaman erişime açık durumdadır. Bu sayede vatandaşlar istedikleri zaman sorgulama yaparak bilgi alabilir. Bu sayede haberde belirtilen tüm avantajlara sizler de sahip olabilirsiniz.

Haberin Devamı