Gazete Vatan Logo

‘Babama vurduğu gibi bize de vurur’

ABD’nin New York şehrinde öldürülen Türk işadamı Kayhan Som’un 8 yaşındaki oğlu Derek Han “O adam babama vurduğu gibi bize de vurur” diyerek kendini odasına kilitledi.

‘Babama vurduğu gibi bize de vurur’

Yaklaşık 30 yıldır ABD’de yaşayan eski ilaç sanayicisi Türk işadamı Kayhan Som, 8 yaşındaki oğluyla yediği yemek sonrasında evine giderken tuvalet ihtiyacını karşılamak için bir evin bahçesine girdi. Ev sahibinin bunu fark etmesiyle beraber tartışma çıktı. Kavga ayrılsa da Som, olay yerine geri döndü. Evin sahibiyle tekrar tartışmaya giren Som, beyzbol sopasıyla kafasına darbe aldı. Queens Memorial Hastanesi’nde 3 gün komada kalan Som, hayatını kaybetti. Som’un katil zanlısı ise kefaletle serbest bırakıldı.

“8 yaşındaki oğluyla birlikteydi”

Türk iş adamının çok yakın arkadaşı olan eski milli futbolcu Yasin Özdenak olay sonrası VATAN’a konuştu. Olayın yaşandığı gün telefonla görüştüklerini söyleyen Özdenak, “Kayhan kardeşim gibiydi. Ölümü hepimizi çok üzdü” dedi. Özdenak yaşananları şu şekilde anlattı:

“Olayın yaşandığı gün Kayhan 8 yaşındaki oğlu Han’la birlikte yemeğe gitmişti. Biraz alkol aldığı için aracı kullanmak istememiş ve arkadaşını çağırmış. Yolda tuvalet ihtiyacı geldiği için arabayı durdurmuş ve bir evin bahçesine ihtiyacını gidermek için girmiş. Ev sahibi o sırada bunu görünce tartışmaya başlamışlar. Oğlunun ve çevredekilerin yardımıyla tartışma bitmiş ve arabaya geri dönmüşler.”

Haberin Devamı

Telefonunu aramak için ikinci kez gitti ve...

“Ancak Kayhan arabaya binince telefonunu bulamadığını söyleyerek geri dönmeyi istemiş. Kayhan’ın arabayla geri döndüğünde tekrar tartışmışlar. Kayhan çocuğumun yanında nasıl bana böyle davranırsın diyerek tepki göstermiş. Çevrede bulunan 2-3 kişi olayı ayırmaya çalışmış zanlı birden bire Kayhan’ın kafasına beyzbol sopasıyla vurmuş. Hastaneye götürüldüğünde durumu çok kötüymüş. Haberi alır almaz hastaneye gittim. 3 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybetti.”

Bunalıma girdi, kendini odasına kilitledi

Kavga sırasında Kayhan Som’un oğlu Han’ında yanında olduğunu söyleyen Özdenak, yaşadığı travma çok büyük. Kayhan’ın kafasına aldığı darbe sonucu kafası parçalanmış ve oğlu bu görüntüyü görmüş. Tabi ki atlatması zor olacak” dedi. Özdenak cenaze sonrası eve geldiklerinde oğlunun tüm kapıları kilitlediğini ve Han’a bunu niye yaptığını sorduğunda ise, ‘Belki o adam yine gelir. Ben ve anneme de babama vurduğu gibi vurur’ cevabını verdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Meksikalı katil, ‘Silahı vardı’ yalanı söyledi

Türk iş adamının cenazesi eşinin isteğiyle New York’a defnedildi. Katil zanlısının ise Meksikalı olduğu ve ifadesinde, ‘Tartıştıktan sonra geri döndü. Tabancasının olduğunu düşündüm. Kendimi korumak amaçlı vurdum’ dediği öğrenildi. Zanlı 13 gün gün sonra serbest bırakıldı.