Gazete Vatan Logo

Babalar Günü ne zaman? Babalar Günü hangi tarihte? Babalar Günü’ne kaç gün kaldı?

Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye'de de kutlanan Babalar Günü’ne kısa bir süre kaldı. Babanız, eşiniz, kardeşiniz ve hayatınızda olan tüm babalar için özel olan Babalar Günü’nün tarihi merak ediliyor. Peki, Babalar Günü ne zaman? Babalar Günü hangi tarihte? Babalar Günü’ne kaç gün kaldı? İşte detaylar…

Babalar Günü ne zaman? Babalar Günü hangi tarihte? Babalar Günü’ne kaç gün kaldı?

Babalar Günü her yıl Haziran ayının üçüncü Pazar günü kutlanıyor. Babalar Günü, hem babanız hem de hayatınızda olan babalar için hem hediye almak hem de kutlama yapmak için özel bir gün. Hediyeleri şimdiden hazırlamak, özel bir program oluşturmak isteyenler de Babalar Günü’nün tarihini merak ediyor. Peki, Babalar Günü ne zaman? Babalar Günü hangi tarihte? Babalar Günü’ne kaç gün kaldı? İşte detaylar…

 BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN 2022?

Tüm dünyada her yıl haziran ayının üçüncü pazar günü Babalar günü olarak kutlanıyor. Babalar günü 2022 yılında ise 19 Haziran'a denk geliyor.

BABALAR GÜNÜ NEDEN KUTLANIYOR?

Bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini düşünmekteydi. Dodd'un babası annelerinin yokluğunda altı çocuğunu tek başına büyütmüştü. Babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış ama bu çalışmalar o tarihe yetişemeyerek kutlamalar haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelenmiştir.

Haberin Devamı

Bu yüzden Babalar Günü Haziran ayında kutlanır. Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910'da Washington'un Spokane şehrinde kutlanmıştır. 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları desteklemiş; ama resmi olarak Babalar Günü ilan etmemiştir. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımlamıştır. 1972 yılındaysa başkan Richard Nixon'ın imzasıyla Babalar Günü yasal olarak ABD'de resmi tatil ilan edilmiştir.