Gazete Vatan Logo

Babalar Günü ne zaman 2022, 19 Haziran mı? 2022 Babalar Günü’ne kaç gün kaldı, hangi ayda, bu sene hangi tarihte kutlanıyor?

Anneler Günü geride kalırken, haziran ayına yaklaşırken 2022 Babalar Günü’nün ne zaman olacağı da araştırılmaya başlandı. Peki, Babalar Günü ne zaman 2022, 19 Haziran mı, hangi tarihte ve ayda?

Babalar Günü ne zaman 2022, 19 Haziran mı? 2022 Babalar Günü’ne kaç gün kaldı, hangi ayda, bu sene hangi tarihte kutlanıyor?

Babalar Günü için geri sayım başladı. Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı tarafından ortaya atılan ve babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamasına dayanan Babalar Günü  ilk kez 19 Haziran 1910′da Washington'un Spokane şehrinde kutlanmıştır. İşte 2022 Babalar Günü tarihi

2022 BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN?

Babalar Günü haziran ayının 3. pazar günü kutlanıyor. Bu yıl ise Babalar Günü 19 Haziran tarihine denk geliyor.

BABALAR GÜNÜNE KAÇ GÜN KALDI?

Babalar gününe bir ay kaldı. 

BABALAR GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKMIŞTIR?

Sonora Smart Dodd, Amerikan İç Savaşı gazisinin kızıdır ve Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini düşünmektedir... Dodd'un babası annelerinin yokluğunda altı çocuğunu tek başına büyüttüğünden; Dodd, babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış ama bu çalışmalar o tarihe yetişemediğinden Haziran ayının 3. Pazar gününe ertelenmiştir.Bu nedenle, Babalar Günü Haziran ayında kutlanmaktadır.

Haberin Devamı

Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910′da Washington'un Spokane şehrinde kutlanmıştır. 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları desteklemiş; ama resmi olarak Babalar Günü ilan etmemiştir. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl Haziran ayının 3. Pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımlamıştır. 1972 yılındaysa başkan Richard Nixon'ın imzasıyla Babalar Günü yasal olarak ABD'de resmi tatil ilan edilmiştir.