Gazete Vatan Logo

‘B planı referandum olmalı’

MHP lideri Bahçeli, referandum yolunun açılması için vekil sayısının 330’a tamamlama konusunda yeşil ışık yaktı ve şöyle konuştu: “Masaya gelmezlerse siyasi iktidar B planını ortaya koymalı”

‘B planı referandum olmalı’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde düzenlenen ‘Siyaset ve Liderlik Okulu’nun açılışında yeni anayasa tartışmalarıyla ilgili açıklamalar yaptı. Bahçeli, Anayasa Mutabakat Komisyonu ilişkin “AK Parti’nin CHP ile diyalog kurmak suretiyle, onu nazik bir şekilde masaya davet etmesinde yarar görüyoruz. Gelen olursa masada otururlar, gelmezlerse iktidar artık b planını ortaya koymalıdır. Anayasa’da ne gibi bir değişiklik düşünüyorsa bunu ağızlarına sakız edip her tarafta konuşacakları yerde, TBMM’ye getirmelidirler. Referandum yoluyla bu ancak mümkün olabilir. Onun için de 317 milletvekilinin 330’a tamamlanması lazım. Orada tamamlandığı takdirde belirledikleri anayasa veya özledikleri anayasa değişikliğini yapmak için millet huzuruna çıkmış olurlar. Referandum söz konusu olursa MHP, geçmişten bu yana anayasa konusundaki hassasiyetlerini göz önünde bulundurarak, gerekli tedbirler alınmak suretiyle, kamuoyunun aydınlatılmasında kendi dünya görüşü ve parti ilkeleri çerçevesinde katkı sağlayacaktır. AK Parti’nin CHP ile diyalog kurmak suretiyle, onu nazik bir şekilde masaya davet etmesinde yarar görüyoruz. Gelmezse ne yapalım, o zaman bu 4 kişilik masada eksiklikler var demektir. İktidar dahi kalksa en son masada oturacak olanlar yine o MHP’nin 3 değerli milletvekilleri olacaktır.”

Haberin Devamı

‘Fısıltı ile tasfiye çabası’

“Tüm siyasi partilerimiz anayasa ve siyasi partiler yasasında yazılmış olan haklardan yararlanabilmeyi demokratik hak olarak görmektedir. MHP’de 200’ü aşkın il, ilçelerde imza toplanmıştır. Bu imzayı MHP incelemektedir. Biz kimsenin demokratik hakkını kullanmasına karşı değiliz ancak her partinin geleneğine uygun siyasi yapısı vardır. Basın ile fısıltı ile MHP’nin demokratik hakkını kullanmak yerine tasfiye etmeye yönelik çabalara katı sağlayan yanlışlıklar olmuştur. Bunlardan bir tanesi 17 il başkanımızdır. İl başkanları aynı zamanda delegedir. Genel merkeze olmadık beyanlarla hakaret edilmesine müsade etmeyiz. MHP’nin hiyararşik kademesine aksaklık yoktur. Bazı demeçler tüzüğümüzle bağdaşmayan konular olduğu için disiplin kurulu yolunda izlenecektir. Kimse kongre partilerine özenmemelidir.”

Haberin Devamı

‘Acımadan üzerlerine gidilmeli’

Zaman gazetesine yönelik kayyum ataması hakkında düşünceleri sorulan Bahçeli, bir fidanın iki dalı olan iki ayrı kurum mensuplarının yol ayrımına geldiğini savundu. Bu iki kurumun bugünlerde örtülü ve açık bir çatışma ortamına girdiğini öne süren Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti “Türkiye’de istihdam yaratan ve katma değer yaratan veya medya aracılığıyla Türk toplumunun bilgilendirilmesine katkı sağlayan müesseseleri, bu tür kaba davranışlarla üzerine giderek, kamuoyuna da bunu sürekli bir korku alameti olarak göstererek ortaya konan davranışı tasvip etmemekteyiz. Bu uygulamalardan başta siyasi iktidar vazgeçmelidir. Medyaya gerekli alakayı göstermeli, var ise içerisinde yanlış, Anayasa’ya aykırı davranışlar veya Türkiye’nin geleceğini karartacak faaliyetler üzerinde tespit yapılırsa da acımadan üzerine gidilmelidir.”

Haberin Devamı