Gazete Vatan Logo

Aziz Nesin'e bunu da yapmış!

Refah Parti'li vekil merdivenlerde...

Sivas’da 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan 20 yıl önceki olaylara ilişkin yeni fotoğraflar ortaya çıkarken, yazar Aziz Nesin’e itfaiye merdiveninde saldıranlar arasında Refah Partili Belediye Meclis üyesi, Cafer Erçakmak’ın da olduğu açıklandı. Yurt dışında kırmızı bültenle aranan Erçakmak’ın, Sivas’da saklandığı yıllar sonra ölümü ile ortaya çıkmıştı.

İçişleri Bakanlığınca TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonuna gönderilen raporda, yazar Aziz Nesin’in, yakılan Madımak otelinden itfaiye merdiveni ile kurtarıldığı ancak bu sırada da saldırıya uğradığı vurgulanarak şöyle denildi:

‘’Otelin 4. katında bulunan Aziz Nesin itfaiyenin yardımıyla kurtarılmış ancak itfaiye merdivenlerinden inerken, bir itfaiye erinin kendisini ittirmesiyle düşecekken, polis memurları kendisini tutmuştur. Belediye Meclis Üyesi Cafer Erçakmak yumrukla ve bir belediye görevlisi elindeki telsizle Nesin’e saldırmış ancak polis memurları saldırıya mani olmuştur’’

Erçakmak, Sivas olayları sonrası aranmaya başlanmış, Fransa’ya kaçtığı iddiası üzerine hakkında kırmızı bülten yayınlanmıştı. Türkiye’de olduğu ise, 10 Temmuz 2011 tarihinde ölümü ile ortaya çıkmıştı. Kalp krizinden ölen ve ailesince Sivas Yukarı Tekke mezarlığına gizlice gömülen Erçakmak’ın mezarı açılarak DNA testi yapılmış ve kimliği doğrulanmıştı.

Haberin Devamı