Gazete Vatan Logo

Aytun Çıray kimdir, nerelidir, hangi partilerde görev yaptı? Aytun Çıray İYİ Parti’den istifa etti mi? İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı!

Aytun Çıray İYİ Parti’den istifa etti mi? İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, partisinden istifa etti. İstifa mektubunda Çıray, "Millet İttifakı masasından kalkılmasıyla birlikte, Türk toplumunda ortaya çıkan şok dalgası, sonunda İYİ Parti Genel Başkanı'na karşı bir öfke seline ve onunla arasında derin bir güven bunalımına dönüştü. Ortaya çıkan bu bunalım ne yazık ki sadece İYİ Parti'ye değil cumhurbaşkanlığı seçim sürecine, dolayısı ile demokrasimizin ve gençlerimizin geleceğine zarar verdi" dedi. Peki, Aytun Çıray kimdir, nerelidir, hangi partilerde görev yaptı?

Aytun Çıray kimdir, nerelidir, hangi partilerde görev yaptı? Aytun Çıray İYİ Parti’den istifa etti mi? İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı!

14 Mayıs seçimlerinin hemen öncesinde yeni dönem milletvekilliği adaylığından çekilen İYİ Parti 27. dönem İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, partisinden istifa etti. İstifa mektubunda Çıray, "Kurucu Genel Sekreteri olarak yola çıktığım ve birçok görevde bulunduğum İYİ Parti'den istifa ediyorum" ifadelerini kullandı.

Aytun Çıray kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Aytun Çıray, 1957 yılında İzmir'in Bayındır ilçesinde doğdu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. İç hastalıkları dalında uzmanlık öğrenimini tamamladı.

Aytun Çıray, evli ve iki çocuk babasıdır. Fransızca bilmektedir.

Aytun Çıray hangi partilerde görev yaptı?

1995 genel seçimlerinde Tansu Çiller'in genel başkanı olduğu Doğru Yol Partisi'nin İzmir Milletvekili aday adayı oldu. DYP İzmir milletvekili adayı ön seçiminde 3.oldu fakat genel merkez kararı ile 5. sıraya kaydırıldı. Fakat partisi yeterli oyu alamadığı için seçilmedi.

1999 genel seçimlerinde yine DYP'den milletvekili aday adayı oldu. Ön seçimde 1. oldu fakat genel merkez tarafından listeden çıkarıldı ve bunun üzerine DYP'den ayrıldı.

2002 genel seçimlerinde Anavatan Partisi İzmir 2. sıra milletvekili adayı oldu fakat partisi barajı geçemediği için seçilemedi.

2007 yılında Demokrat Parti'ye katıldı ve aynı partinin 2007 kongresinde genel başkan adayı oldu. İlk üç aday arasında olduğu kabul edildi, ancak kongreyi siyaseten meşru bulmadığı için adaylıktan çekildi.

24, 25 ve 26. dönemde Cumhuriyet Halk Partisi listesinden TBMM İzmir milletvekili seçildi. 23 Ekim 2017'de Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa etti ve Meral Akşener'in lideri olduğu İYİ Parti'nin kurucu üyesi oldu.

Aynı partide genel sekreterlik ve parti sözcülüğü görevine getirildi. 2023 genel seçimleri için İYİ Parti'den İzmir milletvekili olarak aday gösterildi ancak 8 Nisan'da adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Haberin Devamı