Gazete Vatan Logo

Aylan bebek davasında 4’er yıl hapis!

Aylan Kurdi davasında tutuklu yargılanan iki sanık, insan kaçakçılığından 4’er yıl 2’şer ay hapis cezası aldı, taksirle ölüme sebebiyet vermektense beraat ettiler

Aylan bebek davasında 4’er yıl hapis!

Bodrum’da 4 kişiyle birlikte cansız bedeni kumsala vuran ve dünyada mülteci dramının sembolü haline gelen Suriyeli Aylan Kurdi bebeğin öldüğü olayla ilgili davada Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanan Suriyeli Muwafaka Alabash (36) ve Asem Alfrhad (35), ’göçmen kaçakçılığı’ suçundan 5’er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak mahkeme, duruşmalardaki iyi halleri ve pişmanlıklarını ifade etmeleri nedeniyle bu cezayı 4’er yıl 2’şer aya düşürdü.

Temyiz yolu açık

Mahkeme heyeti, 5 kişinin hayatını kaybetmesine rağmen ’bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak’ suçundan ise her iki sanığın da delil yetersizliğinden beraatlerine karar verdi. Mahkeme heyetinin kararında temyiz yolunun açık olduğu da belirtildi. İki sanık, geçen 11 Şubat’ta ilk kez çıktıkları hakim karşısında kaçışın organizatörü olarak Aylan Kurdi’nin babası 40 yaşındaki Abdullah Kurdi’yi suçlamıştı.

‘Babaya suç duyurusu’

Sanık avukatlarından Kemal Ertuğrul, duruşma çıkışında şunları söyledi: “Müvekkilim Türk olsaydı şu an serbest kalmış olacaktı. Suriyeli olması ve adresinin belli olmaması nedeniyle göçmen kaçakçılığı suçundan bize göre yeterli delil olmamasına rağmen tutukluluğunun devamına karar verildi. Oysa ki bu davada gerçek suçlu ve organizatörlerden birinin dahi adı geçmiyor. Tüm tanıklar ve faciayı yaşayanlar organizatörün Abdullah Kurdi olduğunu söylemektedirler. Bu nedenle Kurdi hakkında suç duyurusunda bulunacağım.”

Haberin Devamı