Gazete Vatan Logo

Avukatlara şafak operasyonu!

Birçok adrese eş zamanlı baskınlar yapıldı 85 kişi gözaltında

Avukatlara şafak operasyonu!

İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında olduğu 7 ilde düzenlenen DHKP-C operasyonunda 85 kişi gözaltına alındı. Baskınlarda önemli davalara bakan birçok avukatın da bulunduğu öğrenildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri saat 05.00 sıralarında Beyoğlu ve Şişli ilçelerinde değişik adreslere eş zamanlı baskın düzenlendi. Özel Harekat ve Çevik Kuvvet Polislerinin de katıldığı operasyona havadan da helikopterle destek verildi. Okmeydanı’nda İdil Kültür Merkezi ile Mecidiyeköy’de Yürüyüş Dergisi binasına giren polis ekipleri 55 kişiyi gözaltına aldı.
Avukatlara şafak operasyonu

Operasyonların hedefinde Çağdaş Hukukçular Derneği ve üyeleri vardı. Çağdaş Hukukçular Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Güçlü Sevimli, İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay ile üye avukatlar Güray Dağ, Gülvin Aydın, Ebru Timtik, Barkın Timtik, Naciye Demir ve Güçlü Sevimli evlerinde gözaltına alındılar. Polis, Dernek Başkanı Selçuk Kozağaçlı’yı ise adresinde bulamadı. Selçuk Kozağaçlı için yakalama kararı çıkartıldı. Gözaltına alınanlar arasında Efkan Bolaç da var.

Tweet attı gözaltına alındı

Efkan Bolaç bu tweet'i attıktan 20 dakika sonra gözaltına alındı.



İZMİR'DE 17 GÖZALTI

İZMİR’in de aralarında bulunduğu 7 ilde, terör örgütü DHKP-C’ye yönelik operasyon düzenlendi. İzmir’deki operasyon kapsamında 17 kişi gözaltına alındı.

Bir süredir, Türkiye’nin çeşitli illerinde eylemler düzenleyen terör örgütü DHKP-C’ye yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü Terör Daire Başkanlığı’nın koordinesinde çalışma başlatıldı. Polisin çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte bu sabah erken saatlerde, İstanbul ve Ankara’nın da aralarında bulunduğu diğer illerin yanı sıra İzmir’de de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskınlarda, İzmir’de 17 kişi gözaltına alındı.


Terör örgütü üyesi oldukları ileri sürülen şüpheliler, İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Şüphelilerin evlerindeki aramalarda çok sayıda örgütsel doküman, CD ve belge ele geçirildi. Bu belgelerin incelenmesi ve şüphelilerin vereceği ifadeler doğrultusunda yeni gözaltıların olabileceği belirtildi.

AVUKATLARDAN KAN VE TÜKÜRÜK ÖRNEKLERİ İSTENİYOR

Mahkemenin operasyon kararında gözaltına alınan avukatlardan tükürük ve kan örnekleri alınması da istendi. "Örgütsel faaliyette bulunup bulunmayanları karşılaştırmak" amacıyla tükürük ve kan örneklerinin istenmesine gözaltındaki avukatlar tepki gösterdi. Emniyet ekipleriyle avukatlar arasında tartışmanın devam ettiği bildirildi.


ÖNEMLİ DAVALARA BAKIYORLARDI

İstanbul polisinin DHKP-C örgütüne yönelik düzenlediği şafak baskınıyla gözaltına alınan Çağdaş Hukukçular Derneği ve Halkın Hukuk Bürosu avukatları, Türkiye’nin gündemine oturan davalara bakıyorlardı. Taylan Tanay, Oya Aslan, Güray Dağ, Gülvin Aydın, Ebru Timtik, Barkın Timtik, Naciye Demir, Güçlü Sevimli, Selçuk Kozağaçlı ve Efkan Bolaç’ın baktığı davalardan bazıları şöyle:

Beyoğlu'nda polis kurşunuyla hayatını kaybeden Nijeryalı Festus Okey, Metris Cezaevi’nde gördüğü işkence sonucu hayatını kaybeden Engin Çeber, 'hayata dönüş' operasyonuyla ilgili Bayrampaşa ve Ümraniye davaları, polis kurşunuyla felç olan Ferhat Gerçek, KKTC’de gördüğü işkence sonucu hayatını kaybeden er Uğur Kantar, Siirt’te şiddet gördüğü eşine açtığı boşanma davası sürerken, uçurumun dibinde cesedi bulunan ve kazayla düşüp öldüğü iddia edilen öğretmen 25 yaşındaki Esin Güneş, terör örgütü propagandası yapmak suçundan yargılanan türkücü Pınar Sağ, Fazıl Say, Ayhan ve Ali Efeoğlu’nun gözaltında kaybedilmesi, Roman Kurultayı’nda parasız eğitim için pankart açıp tutuklanan Berna Yılmaz ve Ferhat Tüzer’in yargılaması, işten atılan tekstil işçilerinin hak davaları, Fatih'te güvenlik kameralarına yansıyan polisin vatandaşa şiddet davası (Ahmet Koca)...



'GRUP YORUM ÜYELERİ DE GÖZALTINDA'

İstanbul'da ayrıca Grup Yorum'un çalıştığı İdil Kültür Merkezi ile Okmeydanı'nda birçok adrese ve Yürüyüş Dergisi'nin Mecidiyeköy'deki bürosuna da helikopterle baskın düzenledi. Operasyon sırasında gaz bombası kullanıldı.
Grup Yorum üyesi İnan Altın, Selma Altın, Caner Bozkurt, Ali Aracı gözaltına alınırken, polis grubun çalışma yaptığı stüdyoya ve müzik aletlerine zarar verdi.

Aralarında Grup Yorum diğer üyelerinin de bulunduğu toplam 63 kişi hakkında gözaltı kararı var.

Haberin Devamı