Gazete Vatan Logo

AVM'ler ne zaman açılıyor? AVM'lerde hangi önlemler alındı? AVM'lerde corona virüs kuralları!

Sağlık Bakanlığı, AVM ve AVM içindeki iş yerlerinde corona virüse karşı alınması gereken önlemleri madde madde açıkladı. Peki, AVM'ler ne zaman açılıyor? Hangi AVM'ler açılacak? AVM'ler saat kaçta açılacak? Hangi önlemler alındı? AVM'lerde kaç saat kalınmalı? AVM'lere kaç kişi alınacak? Sinemalar açılacak mı? Deneme kabinleri nasıl kullanılacak? İşte AVM'ler hakkında merak edilen her şey...

AVM'ler ne zaman açılıyor? AVM'lerde hangi önlemler alındı? AVM'lerde corona virüs kuralları!

Corona virüsün yayılımını azaltmak amacıyla kapatılan AVM'ler açılıyor. Sağlık Bakanlığı, AVM'lerde alınması gereken corona virüs önlemlerini açıkladı. Peki, AVM'ler ne zaman açılıyor? Hangi AVM'ler açılacak? AVM'ler saat kaçta açılacak? Hangi önlemler alındı? AVM'lere kaç kişi alınacak? Sinemalar açılacak mı? AVM'lerde kaç saat kalınmalı? Deneme kabinleri nasıl kullanılacak? İşte AVM'lerde corona virüs kuralları...

AVM'LER NE ZAMAN AÇILIYOR?

Corona virüsün yayılımını azaltmak amacıyla kapatılan AVM'ler 11 Mayıs'ta açılıyor. Sağlık Bakanlığı, AVM ve AVM içindeki iş yerlerindecorona virüse karşı alınması gereken önlemleri maddeler halinde açıkladı. Önlemler, sosyal mesafe, hijyen kuralları ve AVM'lerin havalandırılması ile ilgili yapılacakları içeriyor.

Sağlık Bakanlığın, AVM'lerde alınmasını istediği corona virüs önlemleri ise şöyle sıralandı:

- AVM’ler etkin şekilde ve dış ortamdan havalandırılmalı.

- Havalandırma sisteminin filtreleri kontrolleri ve değişimleri düzenli yapılmalı, temizlik periyotları kısaltılmalı. Havalandırma gece bina kullanımda değilken dahi sürdürülmeli, daha az hava miktarı ile de olsa gece boyu havalandırma sistemi çalışmaya devam ettirilmeli. Kirli hava çıkışının yapıldığı yerlerden insan geçişi engellenmeli.

Haberin Devamı

AVM'YE KAÇ KİŞİ ALINACAK?

- AVM ve iş yerlerinin girişinde, ayrıca AVM içerisinde uygun yerlerde el antiseptiği bulundurulmalı. AVM girişlerinde bulunan hava perdeleri çalışıyorsa kapatılmalı. AVM’lerin hiçbir yerinde dezenfektan püskürtme işlemi (dezenfektan tüneli vb) yapılmamalı. Giriş ve çıkışlar kişilerin birbirleriyle temasını engelleyecek şekilde düzenlenmeli.

- Olabildiğince fazla sayıda giriş kapısı açılmalı. AVM’deki kişi sayısı her 10 metrekareye bir kişi olacak şekilde sınırlandırılmalı. Maskesi olmayanlar içeri alınmamalı. Girişte ateş ölçümü yapılmalı, ateşi 38 dereceden yüksek olanlar içeri alınmamalı.

AVM'LERDE KAÇ SAAT KALINMALI?

- Giriş ve çıkışlarda sosyal mesafe kurallarına (en az 1 metre) uyulmalı. Müşteriler AVM’de 3 saatten fazla kalmamaları ve grup halinde dolaşmamaları için anonsla uyarılmalı.

Haberin Devamı

SİNEMALAR AÇILACAK MI?

- Konser ve gösteri gibi toplu etkinlikler, promosyon uygulamaları, broşür dağıtımı yapılmamalı. Dinlenme alanları, oyun alanları, sinemalar, mescitler, oto yıkama, vale hizmeti, sigara içme alanı kullanılmamalı.

MAĞAZALARA KAÇ KİŞİ ALINACAK?

- AVM içindeki iş yerlerine 8 metrekareye 1 kişi düşecek şekilde müşteri alınmalı. İş yeri dışında da sosyal mesafenin korunmasını sağlamak üzere zemine aralarında en az 1 metre mesafe olacak şekilde işaretler yerleştirilmeli.

DENEME KABİNLERİ NASIL KULLANILACAK?

- Deneme kabinleri mümkün olduğu kadar kullanılmamalı, içeride kalma süresi 10 dakikayı geçmemeli. Her müşteriden sonra kabin havalandırılarak sık kullanılan yüzeyler uygun şekilde temizlenmeli. İkiden fazla deneme kabini olan iş yerlerinde deneme kabinleri birer atlayarak ve dönüşümlü kullanılmalı.

- Yemek katında masa ve sandalyeler kullanılmamalı.