Gazete Vatan Logo

AUZEF kayıt yenileme başvurusu başladı, sınav tarihleri değişti!

AUZEF kayıt yenileme başvurusu yayınlandı. İstanbul Üniversitesi tarafından AUZEF 2019-2020 Bahar dönemi kayıt yenileme kılavuzu yayınlandı. Bununla birlikte sınav tarihlerinde de değişikliğe gidildi. Peki AUZEF kayıt yenileme nasıl yapılır? Aksis üzerinden kayıt yenileme nasıl yapılır? Kayıt yenileme ücreti nedir? İşte detaylar…

AUZEF kayıt yenileme başvurusu başladı, sınav tarihleri değişti!

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi tarafından bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda 2019-2020 eğitim yılı bahar dönemi kayıt yenileme başvurularının bugün başlayacağına ve kayıt yenileme kılavuzunun yayımlandığına yer verildi. Peki AUZEF kayıt yenileme nasıl yapılır? Aksis üzerinden kayıt yenileme nasıl yapılır? Kayıt yenileme ücreti nedir? İşte konuyla ilgili merak edilenler...

KAYIT YENİLEME TARİHLERİ

İstanbul Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada kayıt yenileme işlemi başvurularının 09 Mart 2020 – 13 Mart 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

KAYIT YENİLEME İÇİN PARA YATIRMANIZ YETERLİ

İstanbul Üniversitesi tarafından yayımlanan duyuruda öğrencilerin, kayıt yenileme için ödeme yapmasının yeterli olacağı, ders seçiminin fakülte tarafından yapılacağına yer verildi. Açıklamada, “Kayıt yenileme işlemi için referans numaranız ile materyal / katkı / öğrenim ücreti ödemeniz yeterlidir. Ödeme yaptıktan sonra ders seçimi işleminiz fakültemiz tarafından yapılacaktır.” denildi.

Haberin Devamı

Duyuru şu şekilde:

Referans numaranızı almak için http://aksis.istanbul.edu.tr adresinden kullanıcı adı ve şifreniz ile otomasyon sistemine giriş yapınız.

Giriş yaptıktan sonra Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS)’ne tıklayınız. Sol menüdeki “Harç Bilgileri” kısmından Referans numaranızı ve ödeme miktarınızı görebilirsiniz.

Ödemenizi HalkBank Şube/ATM’lerinden ya da AKSİS sistemi üzerinden online yapabilirsiniz.

(Referans numaranız olmadan HalkBank Şube/ATM’lerinden ödeme yapamazsınız. Halkbank ATM ve şubelerden ödeme yaparken referans numaranızın doğru olduğundan emin olunuz. Kayıt yenileme için ödemelerin zamanında yapılmamasından veya yanlış referans numarasına ödeme yapılmasından doğacak sonuçlardan fakültemiz sorumlu olmayıp sorumluluk tamamen öğrenciye aittir.).

Online ödeme işlemini gerçekleştirmek için aynı sayfada yer alan “Ödeme Yap” butonunu tıklayınız. Karşınıza gelecek ekranda ilgili alanları doldurarak online ödeme işlemini yapabilirsiniz.

NOT: NOT: AKSİS SİSTEMİNDEN ÖDEMENİZİ YAPTIKTAN SONRA KARTINIZIN HESAP HAREKETİNİ KONTROL EDİP BİRDEN FAZLA ÖDEME YAPMAMAYA DİKKAT EDİNİZ.

Haberin Devamı

NOT: Öğrencilerden Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararının 10. Maddesi 3. Bendi gereği bir yükseköğretim programında kayıtlı iken ikinci bir üniversite programına kayıt yaptırılması halinde katkı payı öğrencinin kendisi tarafından karşılanır.

Fakültemiz Açıköğretim programlarında öğrenim gören, bütün dönemlerini tamamlayıp dönem uzatan veya alttan dersi kalan öğrencilerin harçlarına 35,5 TL yansıtılır.

AUZEF SINAV TARİHLERİ DEĞİŞTİ

İstanbul Üniversitesi tarafından geçtiğimiz gün yapılan açıklamada, 2. dönem sınavlarının KPSS ile kesiştiği, bu nedenle tarihlerin değiştiğine yer verildi bildirildi. Açıklama şu şekilde:

"ÖSYM’nin çok önemli 2 sınavı (5 Temmuz 2020 DGS, 9 Ağustos 2020 KPSS-Öğretmenlik Alan Bilgisi)ile çakışma yaşanmıştır. Biz de sizlerin mağduriyet yaşamaması adına sınav takvimimizde güncelleme yaptık. Tüm öğrencilerimize başarı ve sağlık diliyorum."

Haberin Devamı

Güncellenen sınav takvimi aşağıdaki gibidir:

Ara (Vize) Sınav: 9-10 Mayıs
Bitirme (Final) Sınavı: 11-12 Temmuz
Telafi (Bütünleme) Sınavı: 15-16 Ağustos
Mezuniyete Üç Ders Sınavı:
12 Eylül