Gazete Vatan Logo

Atatürk’ün son sözü neydi? Atatürk ölmeden önce ne dedi? İşte Atatürk’ün son anları

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının ardından 84 yıl geçti. Büyük önder, milletinin ve vatanının bağımsızlığı için yılmadan çalışan, gerçekleştirdiği devrimlerle de dâhi bir devlet adamı olarak tarihe geçti. Millet olarak hüzün ve matemi yeniden yaşarken Atatürk’ün pek bilinmeyen son günleri ve son sözlerinin ne olduğu sıklıkla araştırılıyor. Peki, Atatürk’ün son sözü neydi? Atatürk ölmeden önce ne dedi? İşte Atatürk’ün son anları!

Atatürk’ün son sözü neydi? Atatürk ölmeden önce ne dedi? İşte Atatürk’ün son anları

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün bedenen aramızdan ayrılışının ardından 84 yıl geçti. Atatürk'ün son günleri, son anları merak edilirken, son sözünün ne olduğu da pek çok araştırmaya konu oldu.  

ATATÜRK’ÜN SON SÖZÜ NEYDİ?

Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Ali Güler, Atatürk’ün pek bilinmeyen son günlerini ve ölmeden önce Atatürk'ün son sözlerini açıklamıştı. Güler, Atatürk’ün ölmeden önceki son sözünün “Aleykümesselam” olduğunu söyledi.

ATATÜRK ÖLMEDEN ÖNCE NE DEDİ?

Dr. Ali Güler, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Atatürk'ün komaya girdiğinde söylediği son söz 'Aleykümselam' sözüdür. 8 Kasım günü Atatürk saat 18.30'da Dr. Neşet Ömer İrdelp muayene için, Mustafa Kemal Atatürk'e 'Paşam dilinizi dışarı çıkarır mısınız?' deyince Atatürk dilini dışarı çıkardı. Ardından, Dr. İrdelp 'Biraz daha uzatır mısınız?' diye sordu. Bunun üzerine Atatürk dilini tamamen içeri çekip sağına döndü. Orada birisiyle konuşur gibi 'Aleykümselam' dedi ve derin bir komaya girdi. Bundan 38 saat 5 dakika sonra da tıbben ölümü gerçekleşti."

Haberin Devamı