Gazete Vatan Logo

Atanmayınca intihar etti!

8 yıldır atanması yapılmayan Alim Koç, intihar etti

SON olarak 8 yıldır ataması yapılmayan Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü mezunu 33 yaşındaki Alim Koç, intihar etti. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 10 yılda atanamadığı için intihar eden öğretmen sayısın 34 olduğunu söyledi.

Aydın’da oturan 32 yaşındaki Alim Koç, sekiz yıl önce Beden Eğitimi bölümünü bitirdi. Okulu bitirmesine rağmen ataması bir türlü yapılmayan genç öğretmen girdiği bunalım sonucunda intihar etti. Koç’un yakınları ve arkadaşları, sürekli atamasının yapılmamasından bahsettiğini belirtirken, öğretmen adayının sosyal ve neşeli biri olduğunu anlattılar.

Sayı 310 bine ulaştı

Koç’un intiharının ardından atanamayan öğretmenler sorunu bir kez daha gündeme geldi. Türk Eğitim-Sen Başkanı İsmail Koncuk, “Atanamadığı için bunalıma girerek intihar eden 34. öğretmenimiz Alim. Bu arkadaşlarımızın işi öğretmenlik. Atanamayınca aile ve çevre baskısı altında bunalıma giriyorlar. Ailelerinin eline muhtaç oluyorlar ve psikolojileri bozuluyor. Başbakanımız 2002 de atanamayacak öğretmen kalmayacak demişti. O gün 70 bin atanamayan öğretmenimiz vardı, bu gün ise 310 bin. Sistemin bir an önce değişip intiharların önüne geçilmesi gerekir. Çocuklar tutunacak bir dal bulamıyorlar. Bazıları zorlamayla polislik gibi işleri yapıyorlar ama mutlu değiller. Bu şartların yarattığı travmalar 34 genç öğretmen arkadaşımız intiharına neden oldu. Bunlarla birlikte çok daha fazlası psikolojik travma yaşıyorlar. Atanamadıkları için bırakın çevrelerindekileri ailelerinin de büyük baskıları altında eziliyorlar. ”

Haberin Devamı