Gazete Vatan Logo

ATA AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ATA AÖF Güz Dönemi Final Sınavları 28 Ocak ve 29 Ocak tarihlerinde düzenlenmiş ve binlerce öğrenci sınavlara katılmıştı. Şimdi de öğrenciler final sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Açıklanma tarihi hakkında henüz bir açıklama yapılmamasına rağmen, sonuçların Şubat ayının ilk iki haftası içerisinde açıklanması bekleniyor. ATA AÖF kayıt yenileme dönemi ile ilgili ise yeni açıklamalar yapıldı.

ATA AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ATA AÖF Güz Dönemi Final Sınavları

Binlerce öğrencinin katıldığı ATA AÖF güz dönemi sınavlarında, katılan öğrencilere, sınavına girdikleri her dersten 20’şer soru soruldu ve öğrencilere bu soruların cevaplamaları için 30’ar dakika süre verildi.

ATA AÖF Güz Dönemi Final Sınavı sonuçları açıklanmasa da, final soru ve cevapları Atatürk Üniversitesi’nin resmi internet sitesinden yapılan bir açıklama ile duyuruldu. Açıklamada, güz dönemi final sınavı soru ve cevaplarına ulaşılacak link de öğrencilere verildi. ATA AÖF Güz Dönemi Final Sınavlarında sorulan sorulara ve cevaplarına lms.atauni.edu.tr adresinden ulaşmanız mümkün.

Final sınav soru veya cevaplarına olabilecek itirazlar için de bilgiler içeren açıklamada, yapılabilecek itirazlar için, Öğretim Yönetim Sistemini (LMS) kullanarak bu sistemdeki soru itirazı seçeneğine tıklanması gerektiği belirtildi. İtirazlar için ayrıca geri bildirimlerin de anlık olarak yapılacağı yine açıklamada belirtildi. Böylelikle, ATA AÖF güz dönemi final sınav sonuçları açıklanmasa da, sınavlara katılan öğrenciler soru ve cevapları kontrol ederek, alacakları puanları ve dersi geçip geçmedikleri gibi konularda fikir sahibi olabilecekler.

Haberin Devamı

Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nden Bütünleme Sınavları Sınav Merkezleri Açıklaması

ATA AÖF bütünleme sınavlarının uygulanacağı sınav merkezlerinde yapılacak değişikliklerle ilgili açıklama Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi resmi internet sitesinde yayımlandı. Açıklamanın tam metni şöyle;

Değerli Öğrencilerimiz,

‘’2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Bütünleme Sınavı için Sınav Merkezi değişikliklerinin 07 Şubat 2017 Salı günü saat 23:59’a kadar http://obs.atauni.edu.tr/ adresinden tarafınızca yapılması gerekmektedir.

Sınav merkezi tercihini belirtilen tarihler arasında gerçekleştirmeyen öğrencilerimizin, sınav merkezi tercihleri, sistem tarafından otomatik olarak belirlenecektir ve daha sonra değişiklik yapılmayacaktır.’’

ATA AÖF Kayıt Yenileme Tarihleri

ATA AÖF final sınav sonuçları ve bütünleme sınavları haricinde, ATA AÖF öğrencilerinin merak ettikleri bir başka konu da kayıt yenileme tarihleriydi. Atatürk Üniversitesi Açıköğretim fakültesi için bahar dönemi kayıt yenileme tarihleri, 13 Şubat 2017 Pazartesi günü ile 24 Şubat 2017 Cuma günü tarihleri arası olarak belirlendi. Mazeretli olup bu mazeretini Atatürk Üniversitesi’nde ilgili birimlere ileten öğrenciler için ise, 24 Şubat 2017 günü kayıt yenileme tarihi olarak belirlendi.

Haberin Devamı

ATA AÖF kayt yenileme işlemlerine başlamadan önce, öğrencilerin AÖF harç ücretlerini ödemeleri gerekiyor. Harç yatım işlemini tamamladıktan sonra, ders seçimi yapılıp kayıt yenileme işlemleri tamamlanmış oluyor. Kayıt olunan bölüme göre değişen ATA AÖF harç ücretlerinde, harç ücretleri genellikle 290 lira civarı olarak göze çarpıyor. Harç ödemeleri ise, Vakıfbank şubelerinde T.C. kimlik numaraları ile kayıt olunan program türü belirtilerek yapılabiliyor.

Harç ödemeleri için ayrıca, Vakıfbank İnternet Bankacılığı da öğrenciler tarafından tercih edilebilir.

Haberin Devamı

ATA AÖF 2017 Yılı Sınav Tarihleri

ATA AÖF Kayıt yenileme işlemleri için tarihler belli olurken, 2017 yılı bahar dönemi boyunca uygulanacak sınavların da tarihleri belli oldu. Buna göre, 15 ve 16 Nisan 2017 tarihlerinde, ATA AÖF bahar dönemi vize sınavları gerçekleştirilecek, Bahar dönemi final sınavları 27 ve 28 Mayıs 2017 tarihlerinde düzenlenecek, 2016-2017 yılı tek ders sınavları ise 15 Temmuz 2017 tarihinde düzenlenecek.