Gazete Vatan Logo

‘At pazarlığı gibi bir pazarlık içinde olmayız’

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş “Şu bakanlık şu partiye, bu bakanlık bu partiye, şu genel müdürlük bu partiye, bu genel müdürlük bu partiye’ şeklinde, bir at pazarlığı şeklinde bir koalisyon pazarlığının içerisinde asla olmayız” dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ile birlikte dün Ordu’da çalışmalar yaptı. Havalimanında soruları yanıtlayan, Kurtulmuş Türkiye’de büyük çoğunluğun kabul edebileceği bir hükümetin oluşmasını ümit ettiğini söyledi.
‘Erken seçime gidilir’
Hükümet kurulamaması halinde Türkiye’nin tekrar seçime gidebileceğini vurgulayan Kurtulmuş, şöyle konuştu: “Bir pazarlık konusu yaparak ’şu bakanlık şu partiye, bu bakanlık bu partiye, şu genel müdürlük bu partiye, bu genel müdürlük bu partiye’ şeklinde, bir at pazarlığı şeklinde bir koalisyon pazarlığının içerisinde asla olmayız. Bizim buradaki temel tercihimiz bir hükümet protokolunun ana çerçevesi nasıl olmalıdır? Biz Türkiye’yi hangi istikamette götürmek istiyoruz, millet bize ne mesaj verdi. Burada ara kesitler oluşur gerçekten Türkiye’yi daha ileriye götürebilecek, bu reformları sürdürebilecek, ekonomik ve siyasi reformlarımızı devam ettirebilecek adımları atacağımıza inandığımız bir hükümet oluşursa bu hükümet kurulur.
Eğer bu olmazsa ara kesitler ortaya çıkmazsa o zaman bu da dünyanın sonu değil Türkiye’nin demokrasisinin kuralları içerisinde bir erken seçime gidilir.”

Haberin Devamı