Gazete Vatan Logo

Askerlik yerleri açıklandı mı 2020? | Askerlik yeri sorgulama 2000/1

Askerlik yerleri açıklandı mı? 2020 şubat ayında askere gidecek vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Askerlik yerini öğrenmek isteyen vatandaşlar, arama motorlarına ve Millî Savunma Bakanlığı’na yöneldi. İşte askerlik yerleri ile ilgili merak edilenler…

Askerlik yerleri açıklandı mı 2020? | Askerlik yeri sorgulama 2000/1

Askerlik yerini sorgulayan vatandaşlar, Askerlik yerleri açıklandı mı? Askerlik ne zaman açıklanacak? sorularını çok yoğun bir şekilde sormaya başladı. Peki, askerlik yeri ne zaman belli olur?

Askerlik yeri ne zaman belli olur? 20 Şubat

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) 6 Aralık 2019'da şubat 2020 sınıflandırma döneminde silahaltına alınacak yedek subay ve yedek astsubay aday adayları ile erbaş/erlere ait duyuru yayınlandı.

MSB yayınladığı duyuruda "Şubat 2020 sınıflandırma döneminde silahaltına alınacak yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile erbaş/er statüsündeki yükümlülerin askerlik hizmeti tercihi, sınıflandırma ve sevk işlemleriyle ilgili hususlar müteakip maddelerde açıklanmıştır." diye belirtti.

Seçim ve sınıflandırma sonuçları Millî Savunma Bakanlığınca 24 Ocak 2020 tarihinde e-devlet üzerinden yükümlülere duyurulacaktır.

Seçim ve sınıflandırma sonucunda; yedek subay adayları ile yedek astsubay adayları 30 Ocak 2020 tarihinde, er/erbaş statüsüne ayrılanlardan ocak celp ve sevk dönemine tabi olanlar 30 Ocak 2020 tarihinde, şubat celp ve sevk dönemine tabi olanlar 26 Şubat 2020 tarihinde, mart celp ve sevk dönemine tabi olanlar ise 19 Mart 2020 tarihinde tertip edildikleri birliklere sevk edileceklerdir.

Haberin Devamı