Gazete Vatan Logo

Asıl hesap vermesi gerekenler montajcılar

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’den yolsuzluk iddialarına yanıt: ‘Ben hasbel kader o sürecin bir tarafındayım, hesabımı vereceğim. Onlar da hukuk içinde hesabını verecek’.

17 Aralık’taki yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından İçişleri Bakanlığı’ndan istifa eden Ak Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler, “Ben hasbel kader o sürecin bir tarafındayım. Ben hesabımı vereceğim” dedi.

Mardin’in Derik ilçesinde partisinin seçim çalışmalarına katılan Güler, Başbakan’ın ayağına çelme takmak isteyenlerin olduğunu belirterek vatandaşlara “Allah muhafaza, Başbakanın ayağına çelme takabilecek bir güç sizleri inim inim inletir haberiniz olsun” diye seslendi. Güler, görevden istifa etmesi ile sonuçlanan 17 Aralık operasyonuna değinirken, şunları söyledi:

‘Her yerde huzur ve istikrar var’

“Ben hasbel kader o sürecin bir tarafındayım. Ben hesabımı vereceğim. Hesabımı vermesem de Deriklilerin karşısına çıkmam. Bundan yana şüpheniz olmasın. Ama unutmayın ki asıl hesap vermesi gerekenler kasetçiler, montajcılar, dublajcılar, şantajcılar. Onlar da hukuk içerisinde hesabını verecek. Bundan hiç şüpheniz olmasın. O nedenle güçlü bir hükümetin, milli iradenin her şeye hakim olmasını istemiyorlar. 1.5 yıldır devam eden bir çözüm süreci var. Niğde’deki son olayı saymıyorum. O da dış parmaklı bir olay. Bir şehit cenazesi geldi mi, bir evlat toprağa düştü mü? Bir huzur ve istikrar var bu memlekette, her yerde. Bakın asıl istenmeyen budur. Bu bölgedeki huzur ve istikrarı istemiyorlar. Kan, gözyaşı, annelerin ağlaması, terör, şiddet, çatışma Türkiye içinde 6 ay önce kanlı bıçaklı olan, onlara her türlü muhalefeti yapan insanlarla, nasıl bir anda can ciğer sarmal oldular? Nasıl bir araya geldiler, niçin bu zamanda yaptılar? Yapılanın Türkiye’ye faydası, zararı nedir? Bütün bu fotoğrafları yan yana koyduğumuzda ortaya büyük bir fotoğraf çıkacak. Bu fotoğraftaki oyun içindeki oyunu, film içindeki filmi göreceksiniz. Büyük fotoğrafı fark etmeden karar vermeyin. Bunun ne olduğunu, kime yöneldiğini, Türkiye’nin istikrar, huzuruna göz dikildiğini anlayın.”

Haberin Devamı