Gazete Vatan Logo

Arena'nın havuzu tamam!

Abdi İpekçi’de bu kez Avrupalı yüzücüler yarışacak

İSTANBUL’DA 10- 13 Aralık’ta yapılacak 13. Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası için geri sayım başladı. Dünyada 600 milyon kişinin izlemesi beklenen şampiyona için 7 milyon TL’ye Abdi İpekçi Arena’da dünya standartlarında dev bir havuz inşa edildi.

Avrupa’dan 602, Türkiye’den de 28 sporcunun katılacağı şampiyonaya 200 ve 400 metre bayanlarda dünya rekorunu elinde bulunduran İtalyan yüzücü Federica Pellegrini’nin de katılacağı açıklandı.

Havuz maliyeti 7 milyon...

Türkiye’nin tanıtımında büyük önem taşıyan şampiyona için Abdi İpekçi Spor Salonu yüzme kompleksi haline getirildi. Ve basketbol maçlarının yapıldığı Abdi İpekçi’de 7 milyon TL harcanarak 10 kulvarlı 25X26 metre ebatlarındaki portatif yarışma havuzu ile 25X15 metre ebatlarındaki 6 kulvarlı ısınma havuzu inşa edildi.

Yarışlar bitince taşınacak

Boş ağırlığı 250 ton olan ve toplam 2 bin 200 ton su alan iki havuzun montaj ve inşasında 7’si yabancı 40 işçi çalıştı.

Havuzun şampiyonanın ardından sökülerek Tozkoparan Spor Kompleksi’nde boş alana götürüleceği öğrenildi. Havuzun yeni yerinde montesinin de 1.5 milyon TL’ye mal olacağı belirtildi.

42 ÜLKE KATILIYOR

13. Avrupa Kısa Kulvar Şampiyonası’na katılacak 42 ülke şöyle: İngiltere, Danimarka, İrlanda, İsviçre, Norveç, Yunanistan, Slovenya, Finlandiya, Polonya, Lüksemburg, Bosna Hersek, İsrail, Slovakya, Bulgaristan, Portekiz, İsveç, Kıbrıs, İtalya, Sırbistan, Hollanda, Avusturya, Macaristan, Belarus, Rusya, Litvanya, Fransa, Belçika, Hırvatistan, İzlanda, Lihtenştayn, Letonya, Estonya, Karadağ, Almanya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Ukrayna, Fareo Adaları, Azerbaycan, Romanya, Arnavutluk ve Türkiye.

Haberin Devamı