Gazete Vatan Logo

Araç Vergi Borcu Sorgulama İle MTV İşlemlerini Online Ödeyebilirsiniz

Ödenmesi zorunlu olan araç vergileri için araç borç sorgulama yapılarak vergi takibi yapılabilmektedir. Üstelik araç vergi borcu sorgulama sonrasında online olarak MTV vergi ödemesi de yapılabilir.

Araç Vergi Borcu Sorgulama İle MTV İşlemlerini Online Ödeyebilirsiniz

MTV olarak adlandırılan motorlu taşıtlar vergisi için internet üzerinden işlem yapılabilmektedir. Bu sayede hem araçların vergi borçları online olarak görüntülenebilmekte hem de tüm işlemler online olarak takip edilerek zamanında yapılabilmektedir. Bu açıdan araç sahiplerinin araç vergi borcu sorgulama yaparak araçlarının durumlarını görüntülemesi yaralı olacaktır. Böylece vergide son ödeme tarihleri görüntülenerek ödemeler zamanında yapılabilmektedir. Üstelik kurumlar üzerinden yapılan vergi ödemelerinde, internet üzerinden yapılacak araç borç sorgulama sonrasında vergi borçlarının online olarak da ödenmesi mümkün olduğu için vatandaşların kuruma gitmesine de gerek kalmayacaktır. Sunulan bu yenilikler sayesinde tüm araç sahiplerinin araç borç sorgulama yapması mümkündür.

ARAÇ BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ HASAR SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ SİGORTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINI

ARAÇ MUAYENE RANDEVU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Araç Vergi Borcu Sorgulama Nasıl Yapılır?

Araç borç sorgulama yapılması için vatandaşların GİB internet sitesinde yer alan motorlu taşıtlar vergisi bölümünden yararlanması gerekmektedir. İlgili bölümde yer alan araç vergi borcu sorgulama gibi hizmetler aracılığı ile hem araç vergi borcu sorgulama yapılabilmekte hem de araç vergi borcu sorgulama sonranda ödeme yapılabilmektedir.

Haberin Devamı

Araç vergi borcu sorgulama için sitede yer alan motorlu taşıtlar vergisi bölümü seçildikten sonra araç bilgilerinin girilmesi gerekmektedir. Araç bilgilerinin girilmesinin ardından ise var olan tüm vergi borçları ekranda yer alacaktır. Eğer aracın tüm vergi borçları ödenmiş ise bu bölümde herhangi bir borç görüntülenmesi yer almayacaktır. Fakat araç vergi borcu sorgulama sonrasında var olan tüm vergi borçları için ödeme adımları takip edilebilir. Böylece ödeme bölümüne geçiş yapıldığında kredi kartı üzerinden vergi borcu ödenerek herhangi bir ceza ödemeden vergi borcu halledilebilir. Bu konuda tüm araç sahiplerinin online olarak işlem yapabilmesinin yanında, kişilerin ödeme konusunda sadece kredi kartını kullanması gerekmektedir. Aksi halde online olarak herhangi bir ödeme yapılmayacaktır.

Haberin Devamı