Gazete Vatan Logo

Araç Trafik Ceza Borcu Sorgulama Ve Ödeme İşlemleri nasıl yapılır?

Araç borçs orgulamaişlemi ile araçlarınıza ait trafik cezası bilgilerine ulaşabilirsiniz. Trafik cezası veya HGS kaçak geçiş cezalarını online olarak öğrenebilir ve kredi kartı ile ödeyebilirsiniz.

Araç Trafik Ceza Borcu Sorgulama Ve Ödeme İşlemleri nasıl yapılır?

Araç sahiplerinin yıl içerisinde iki taksit halinde ödemeleri gereken motorlu taşıtlar vergisi, online olarak da ödenebilmektedir. Açılan resmi uygulamalar üzerinden yapılacak işlemler ile birlikte hem araç vergi borcu sorgulama yapılabilmekte hem de araç vergi borcu sorgulama sonrasında vergi borçları ödenebilmektedir. Bu açıdan vatandaşların vergi işlerini daha kolay bir şekilde yapmak için araç vergi borcu sorgulama uygulamalarını tercih etmesi yeterli olacaktır.

Araç Borç Sorgulama Nasıl Yapılır?

Araç borç sorgulama işlemleri için GİB tarafından oluşturulan internet vergi dairesine giriş yapılmalıdır. Vergi dairesinde yer alan motorlu taşıtlar vergisi seçimi yapıldıktan sonra araç içinaraç vergi borcu sorgulama yapılacak olan form ekrana gelecektir. İlgili form üzerinden yapılacak bilgi girişi sonrasında ise aracın tüm vergi durumu ekranda yer alacaktır. Araçborç sorgulama sonuç sayfası üzerinden yapılacak inceleme ile kişilerin ne kadarlık bir vergi ödemesi ya da geçmiş dönemler için herhangi bir ödemenin olup olmadığı görüntülenebilmektedir. Tüm araç sahipleri için geçerli olan araç borç sorgulama işlemlerinde herhangi bir komisyon alınmamakta ve araç vergi borcu sorgulama yaptıktan sonra vergi borcunu ödemek isteyenlerin kredi katını kullanması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Araç Trafik Cezası Sorgulama Nasıl Yapılır?

Araç vergi borcu sorgulamadışında araçlar için online olarak yapılabilecek sorgulama ve ödemelerden birisi de araç trafik cezası sorgulama olmaktadır. Araç trafik cezası sorgulama işlemlerinde vatandaşların Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi sitesine giriş yapması yeterli olacaktır. Site üzerinden yapılacak olan plaka ve ruhsat bilgilerinin girişi ile birlikte araç üzerinde görüşen tüm cezalar sistem tarafından ekranda yayınlanacaktır. Böylece de herhangi bir cezanın olup olmadığı görülebildiği gibi ödenmeyen tüm cezaların da online olarak ödenmesi mümkündür.

Haberin Devamı